Reklam

Atatürk Anıtı Yeniden Köyiçi’nde

Köyiçi Meydanı, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin talimatı ile restore edilen, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından desteklenerek onaylanan ve bu gün düzenlenen, çok sayıda vatandaşın katıldığı bir törenle eski yerine konulan Atatürk Heykeline kavuştu.

Atatürk Anıtı Yeniden Köyiçi’nde

Köyiçi Meydanı, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin talimatı ile restore edilen, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından desteklenerek onaylanan ve bu gün düzenlenen, çok sayıda vatandaşın katıldığı bir törenle eski yerine konulan Atatürk Heykeline kavuştu.

Atatürk Anıtı Yeniden Köyiçi’nde
10 Kasım 2019 - 16:59

Tören öncesi Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız okunurken açılış konuşmasını yapan Köyiçi Muhtarı Mehmet Topkıran; “Atatürk Heykelinin yeniden Köyiçi’ne kavuşmasında emeği geçen Safranbolu Belediye Başkanımız Sayın Elif Köse hanımefendi başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Safranbolu Belediye eski Başkanı Kızıltan Ulukavak; “ Bu gün, 2019 yılının 10 Kasım’ında Atamızı anmanın ve aramanın yanında Safranbolu’muz için büyük bir anlam ve önem taşımaktadır. Çünkü bu meydan Atamızın heykeli ile yeniden buluşmaktadır” dedi.
Heykelin tarihi ile ilgili bilgiler veren Ulukavak; “ 1970’li yılların başı idi. Pek yerleşim yerinde Atatürk heykeli mevcut iken Safranbolu’da yoktu. Bu büyük bir eksiklikti. Safranbolu Atatürk ilkelerine gönülden bağlı bir kentti. Safranbolu gençleri olarak bir girişimde bulunduk. Oluşturulan komite kimseden yardım almadan bir Atatürk Heykeli yaptırdı. İlk önce Eski Hükümet Konağının önüne konulan heykel, daha sonra açılan Köyiçi Meydanına konuldu. Ama ne yazık ki, heykelimiz buradan kaldırıldı ve belediye deposuna konuldu. Beni üzen buna hiç bir tepkinin olmaması idi. İşte bu gün Köyiçi Meydanı yeniden Atamızın heykeline kavuşuyor. Ben bu nedenden dolayı Belediye başkanımız Sayın Elif Köse ve tüm ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Programda son olarak Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse konuştu.
Başkan Köse; “Bugün derin yasımızın 81. Yılı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği bu günde onu ve düşüncelerini anmak, yüksek ideallerini ve duygularını hissetmek için bir aradayız” dedi.
Bir milleti uyandıran, onlara azim ve cesaretle yol açarak halkla omuz omuza vatanı kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü, bilime, sanata, eğitime ve kültüre verdiği önemle Türkiye Cumhuriyeti’nin Ata’sı, ulu önderi olduğunu ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; “ Safranbolu’nun en kıymetli Belediye Başkanlarının başında gelen, aldığı kararlarla Safranbolu’nun bir dünya kenti olmasını sağlayan saygıdeğer büyüğüm Kızıltan Ulukavak, bugün bu meydanda bulunuşumuzun nedenlerini eksiksiz biçimde bizlere anlattı. Sadi Yaver Ataman Meydanı, Köyiçi ve tüm Safranbolu onlarca yıl sonra bugün yeniden şanlı anısına ve Atasına kavuşuyor.
Bizlere düşen en büyük görev, cumhuriyetin değerlerini her koşulda korumak ve milletimizin çağdaş dünyada saygın bir yer edinebilmesi için yorulmaksızın gayret etmektir. Safranbolu sahip olduğu politikalar üstü konumu ve evrensel miras değeri ile kültürümüzün devamlılığı açısından eşsiz bir Cumhuriyeti kentidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün öngördüğü biçimde tüm dünyada mimarimizin ve koruma altındaki değerlerimizin yanı sıra bilim ve sanatta da ses getirecek işler yapma arzusu ve gayretimizi sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve diğer katılımcılar tarafından Atatürk Heykeli coşku ile açıldı.
Açılış programı Başkan Köse ve diğer Protokol Üyeleri ve vatandaşların hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.
 

YORUMLAR