Reklam

ANZER’DE ŞEVKİ YILMAZ’A YOĞUN İLGİ VE SEVGİ

ANZER’DE ŞEVKİ YILMAZ’A YOĞUN İLGİ VE SEVGİ

ANZER’DE ŞEVKİ YILMAZ’A YOĞUN İLGİ VE SEVGİ
13 Eylül 2019 - 17:50

Davetli olduğu bir programa katılmak üzere memleketi Rize’ye gelen, 20. Dönem Rize Milletvekili ve Rize eski Belediye Başkanı, İlahiyatçı yazar Şevki Yılmaz’ı Azer’e davet eden, Anzer Köyü Muhtarı Remzi Güzel’in davetine icabet eden Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz’a köyde yaşayanlar yoğun sevgi ve ilgi gösterdiler. Anzer’deki şehitler anıtını da ziyaret eden, Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz tüm şehitlerin ruhu için Kur’an’ı kerim okudu.

Anzer Balliköy Muhtarı Remzi GÜZEL, ”Rize’mizin geçmişinde gerek Milletvekilliği ve gerekse Belediye Başkanlığı süresince Rize’mize kalıcı olan ve bugün bile Rize’mize verdiği hizmetleri halen konuşulan, eski milletvekilimiz, gönül insanı muhterem Şevki Yılmaz hocamız Anzer köyümüzde misafir etmekten oldukça mutluluk duyduk. Muhterem Şevki hocamız yıllar sonra davetimiz vesilesiyle gelmiş olduğu köyümüzde hep birlikte yapmış olduğumuz gezinti neticesinde, köyümüz halkına ve dışarıdan köyümüze gelen misafirlerimize, Anzer köyümüzdeki, camimiz, sağlık ocağımız, abdesthanelerimiz, çayhanelerimiz vs. gibi hizmetlerin oldukça kaliteli ve hijyen bir konumda hizmet vermesi ve köyün doğasına uygun çevre düzenlemesindeki gelişmelerin yaylanın doğallığının bozulmadan sürdürülmesinden dolayı tebriklerini ilettiler. Türkiye genelinde olukça tanınmış ve yine Türklerin ağırlıkta olduğu ülkelerdeki yıllarca irşat ve gençlerimizin manevi eğitimi ve uyanışı noktasında gönüllü olarak ömrü boyunca konferanslar veren muhterem Şevki Yılmaz hocamızın köyümüzü ziyaretinden dolayı kendilerine şahsım ve köyüm adına şükranlarımızı sunuyoruz. ”dedi.

Rize eski Milletvekili, İlahiyatçı Yazar Şevki YILMAZ, “Yıllar sonra şifalı balı nedeniyle dünyaca isim yapmış olan Anzer köyü ve yaylasının çalışkan muhtarı Remzi Güzel kardeşimizin daveti üzerine yanımdaki arkadaşlarımla birlikte gelmekten bir hayli sevinç ve mutluluk duydum. Allah tela bu güzel köyümüze çok önemli nimetler bahşetmiştir. Millet olarak bunun her daim şükrünü yapmalıyız. Bu köyümüzün insanları, başta Rize’mizde ve Türkiye’nin birçok şehirlerinde, ticarette, çeşitli resmi ve özel kurum ve kuruluşlarda başarılı çalışmalarıyla, manevi yaşantılarıyla, örf ve adetlerimize, kültürümüze uygun yaşamlarıyla her alanda örnek insanımız ve köyümüz olarak güzel isim yapmıştır. Anzer dünyaca meşhur balıyla, sağlık dağıtan yayla havasıyla, yüzde yüz hayvansal ürünleriyle bütün insanlığın şifa kaynağıdır. Kıymetli muhtar Remzi beyin duaya vesile olan bu davet neticesi, kadım dost Recep Altun hocaefendi, Ahmet Bulut hocaefendi, gönül insanı Hacı Ömer Yılmaz amcamız ve diğer onlarca dostla bir araya gelmek, onlarla sohbet etme imkânını bu meşhur yaylamızda, bu güzel nimetleri bizlere bahşeden Allahü telaya hamdüsenalar olsun. Muhtar kardeşimden ve bizleri bağrına basan siz değerli kardeşlerimin her birinden Allahü tela razı olsun .”dedi.HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI
 

YORUMLAR