Reklam

ANKARA KENT KONSEYİ’NDEN ASO’YA ZİYARET

ANKARA KENT KONSEYİ’NDEN ASO’YA ZİYARET

ANKARA KENT KONSEYİ’NDEN ASO’YA ZİYARET
14 Ocak 2020 - 17:24

Ankara Kent Konseyi (AKK) Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve AKK Yürütme Kurulu Üyelerinden oluşan heyet Ankara Sanayi Odası’nı ziyaret etti. ASO Yönetim Kurulu Üyeleri birlikte Ankara’nın üretim ve sanayi alanındaki gelişmelerinin konuşulduğu toplantıda bir araya gelen heyet, kentte sürdürülebilir kalkınmayı gündeme aldı.

AKK Başkanı Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmasında Ankara’nın Türkiye ve Orta Doğu’nun en önemli üretim merkezlerinden biri olduğunu belirterek 13 organize sanayi bölgesi bulunan Başkentin günümüzde memur kenti olarak anılmadığını dile getirdi. AKK olarak kültürün, sanatın, edebiyatın başkentinin de Ankara olmasını hedeflediklerini kaydeden Yılmaz, bu hedefe ulaşmak için şehrin üretim yapması gerektiği değerlendirmesinde bulundu. Yılmaz, “Üretimin olmadığı bir şehirde huzur da kent kültürü de olmaz. Kentteki işsizliğin çözüm yeri olarak gördüğümüz üretim ekonomisini çalışan, üreten, istihdam sağlayanlarla birlikte geliştireceğiz. Ankara’nın tekrar üretimin başkenti olması için kentin iradesine, coşkusuna ve üretimine ihtiyacımız var. Üretim olmazsa bu kentte bereket olmaz” diye konuştu.

5.5 milyon kişinin yaşadığı ve 1 milyon 800 bin iş gücünün olduğu Ankara’nın üretiminin de merkezi olmasını amaçladıklarını kaydeden Yılmaz, Ankara’nın istihdamın sağlandığı, yaşam konforun arttığı, şehirde yaşayanların ekonomik refahının sağlandığı dünya başkentlerinden biri olmasını hedeflediklerini belirtti.  Yılmaz, “Bu topraklarda üretimin tekrar hak ettiği saygınlığı kazanması için kentin ortak aklını temsil eden sivil toplum kuruluşlarının üreticilerle birlikte çalışması gerekiyor. Üretenlerin tekrar saygın olduğu bir dönemi yaşamak istiyoruz. Bu şehir rant ekonomisinin bedelini ağır ödedi. Üretim ekonomisini terk ederek başka bir yol denendi, bedelini şimdi ödüyoruz” dedi.

-“ANKARA’NIN GÜÇLÜ YÖNLERİYLE KALKINACAĞIZ”-

Toplantıda konuşan ASO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seyit Ardıç, Türkiye’nin başkenti ve en kalabalık ikinci şehri olan Ankara’nın Türkiye gayri safi yurtiçi hasılasındaki (GSYİH) payının yüzde 9 olduğunu bilgisini vererek bu rakamın yüzde 27’sinin de sanayi sektörü tarafından elde edildiğini dile getirdi. Ankara’nın müteahhitlik, madencilik, iş makinaları ve savunma sanayi gibi güçlü sektörleri ile ön plana çıktığını kaydeden Ardıç, “Savunma sanayinin oluşturduğu altyapı ve talep sonucunda makine ve metal sanayisi il ekonomisinde çok önemli bir seviyeye ulaştı. Ankara, ülkemiz ihracatında ilk 10 şehir arasında beşinci sırada yer aldı. 2018 yılında beşinci sırada olan Ankara, 2019’da da kaydettiği ihracat performansı ile yerini korudu. Türkiye ekonomisindeki önemli yerini gösteren Ankara, güçlü yönleriyle gelişerek kalkınacak” diye konuştu.

Ankara’nın turizm potansiyeliyle büyük fırsatlar barındırdığını kaydeden Ardıç, Başkentin gelişimi için gerekli çalışmaların içinde yer almak istediklerini söyledi. Ardıç, ”Ankara bizim, Ankara hepimizin. Kentin faydasına olacak her işte desteğe ve iş birliğine hazırız. Bu amaç için beraber çalışmaktan mutluluk duyarız” dedi.

AKK Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Savaş Zafer Şahin, konuşmasında kentte kolektif aklın sağlanması ile farklı ve olumlu bir yol çizilebileceğine vurgu yaptı. Şahin, kentin gelişme ve kalkınma stratejileri belirlenirken hizmet, tarım, sanayi ve farklı sektörler arasındaki bağın nasıl kurulacağının kurgusunun oluşturulması gerektiğine değindi. Şahin, “Kentin sürdürülebilir gelişimi için temel meselelerde ortak noktada buluşabilmeyiz. Yalnızca gelir temelli değil üretimi öne alan sürdürülebilir kent gelişimini yaratmamız gerekiyor” diye konuştu.

Ziyarette Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’a Yürütme Kurulu Üyeleri Süleyman Basa ,Ceren Anadol, Cevriye Kaya, Eda Ersoy Tombakoğlu, Faruk Çınkı, Gökhan Ertek, Haluk Teber, Lale Özgenel, Nazmi Şahin, Ömer Faruk Kayaaslan, Ömer Sarıoğlu,Süleyman Ekinci ve Ulvi Sakarya eşlik etti.

YORUMLAR