Reklam

Ankara Büyükşehir belediye başkanı Mansur Yavaş, Kızılcahamam Şifa Termal Tesisinde Beypazarı Muhtarları ile bir araya geldi

Ankara Büyükşehir belediye başkanı Mansur Yavaş, Kızılcahamam Şifa Termal Tesisinde Beypazarı Muhtarları ile bir araya geldi

Ankara Büyükşehir belediye başkanı Mansur Yavaş, Kızılcahamam Şifa Termal Tesisinde Beypazarı Muhtarları ile bir araya geldi
21 Ağustos 2022 - 17:50

KIZILCAHAMAM (BHA)- Ankara Büyükşehir belediyesi Muhtarlık İşleri Daire başkanlığı tarafından tertiplenen “ Muhtarlar Müzakere ediyor” adlı programa Ankara Büyükşehir belediye başkanı Mansur Yavaş, Muhtarlıklar Daire Başkanı Önder Yanmaz, Özel kalem Müdürü Yüksel Aslan ve bazı birim amirleri, Beypazarı Muhtarlar Derneği başkanı Muammer Köksal ve Muhtarlar katıldı.

 

Kızılcahamam İlçesinde belediyenin Şifa termal Tesisinde bir araya gelen Ankara Büyükşehir belediye başkanı Mansur Yavaş, muhtarlarla burada kahvaltıyı birlikte yaptı.

 

Kahvaltı anında Beypazarı Muhtarlar Derneği başkanı Muammer Köksal, tarafından Beypazarı Muhtarları ve istekleri hakkında Ankara Büyükşehir belediye başkanı Mansur yavaşı bilgilendirdi.

 

 

Kahvaltı sonrasında Aynı otelin toplantı salonunda toplantı düzenlenirken, Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Yavaş, Ankara’ya, Ankaralıya, başkentliye en güzel hizmeti vermenin çabası ve gayretinde olurken, 25 yılın birikmiş sorunlarını bir anda çözmenin mümkün olmadığını söyledi.

 

Ankara’ya 3 yıla yakın zamandır hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Yavaş, “bu süre zarfında, pandemiyle de mücadele etmek durumunda kaldık. Birçok işimizi yapamadık. Çok şükür şuanda birçok hizmeti yerine getirmeye ve Ankara halkının hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Muhtarlık Mobil sistemini muhtarlarımız için kurduk. Muhtarlarımızda seçimle geldiği için 25 yılda yaptıramadıklarını 3 yılda hepsini hallettirmeye çalışıyorlar. İş başına geldiğimizde ekonomik sıkıntı vardı. Arkasından pandemi her şeyi altüst etti. Yinede Ankara’da o günlerde aç ve açıkta kimse bırakmadık ve herkese ulaştık. Bundan daha büyük proje olmaz diyoruz. Bunun altında da alnımızın akıyla, Allahın izniyle çıktık ” dedi.

 

 

Türkiye’de göreve gelir gelmez açık ihale yaparak rekabetin arttığına değinen Ankara Büyükşehir belediye başkanı Mansur Yavaş, şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Bu anlamda ihalelerimize giren çok oluyor. Giren çok olunca da kırım çok oluyor. Bazen sıkıntı olabiliyor. Asfalt paraları için mahkemeleşiyoruz, şu anda. Şaibesiz bir asfalt atmaya çalışıyoruz. Bu yıl yapılan asfaltlardan hiçbir şikâyet yok. Ankara’nın muhtarlarına söz verdik. Susuz hiçbir köyümüz kalmayacak ve önceliğimiz de bu. Ankara gibi, Türkiye’nin başkentinde hal açıktan lağım akması utanılacak bir hadise. Yıllardır Ankara’da 2 dolara su satılmış. Kaç para yapıyor bu gün 18x2= 36 Tl yapıyor. Yenile su 9-9 TL oldu. Yani arada böylesi anormal bir fark var. 2 Dolara su satıp, halktan aldıkları bu parayı, onu da götürdüler başka yerler gömdüler. Ankara’nın hiçbir alt yapısına para yatırmadılar çünkü görünmüyor. Tüm dereleri imara açmışlar”.

 

Ankara Büyükşehir belediye başkanı Mansur Yavaş, çiftçilere desteği sürdüreceklerini anlatırken, desteklerin süreceğini ve Ankara büyükşehir belediyesi olarak ekilen ürünlerden yetişen ürünleri de alma garantisi verdiklerini anlatan Yavaş, şunları kaydetti:

 

“Eylül ayının 14-15’de Ankara’da bekliyoruz ve orada önemli açıklamalarda bulunacağız. Bundan sonraki desteklerin de neler olduğunu hepinize göstereceğiz ve anlatacağız. Bütün işi gücü bırakıp sizleri destekleyeceğiz. Sizlerde bunlar köylülerinize anlatın. Beypazarı İlçesinde 334 çiftçiye 154 bin Kg Arpa dağıtılmış, 14 bin 832 TL gelir elde etmiş. Tek tek hepsini çıkardık. Buğday 478 Çiftçiye 350 bin Kg.49 milyon 307 bin lira gelir elde etmiş. Ankara’ya, Ankaralıya hizmet için yola çıktık. Tüm köylerimizin, yol, su ve diğer sorunlarını çözeceğiz, buna inanın. Çamlıdere barajından, Güdül ve Beypazarı’na içme suyu vereceğiz. Biz, işin köklü çözümünden yanayız.” (Yaşar Tonbak)

YORUMLAR