Reklam

A Milli Takımımız EURO 2020 finallerinde

Türkiye 0-0 İzlanda

A Milli Takımımız EURO 2020 finallerinde

Türkiye 0-0 İzlanda

A Milli Takımımız EURO 2020 finallerinde
14 Kasım 2019 - 22:02

2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde mücadele eden A Milli Takımımız, H Grubu'ndaki 9. maçında İzlanda ile 0-0 berabere kalarak finallere katılmayı garantiledi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Anthony Taylor yönetti. H Grubu'nda günün diğer maçlarında ise Fransa Moldova'yı, Arnavutluk ise Andorra'yı ağırlayacak. Grupta son maçını Andorra ile oynayacak  ve oynadığı 9 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşayan ay-yıldızlı ekip, 20 puan ile lider durumda bulunuyor.

Ay-yıldızlı ekip, Andorra ile deplasmanda oynayacağı son karşılaşma için 15 Kasım Cuma günü İstanbul'dan Barcelona'ya seyahat edecek, ardından da Andorra'ya geçecek. A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, bir milli futbolcuyla birlikte 16 Kasım Cumartesi günü saat 19.30'da (TSİ 21.30) maçın oynanacağı Estadi Nacional'da (Ulusal Stadyum) bir basın toplantısı düzenleyecek.  A Milli Takım, Andorra maçı öncesindeki son çalışmasını da saat 20.00'de (TSİ 22.00) bu stadyumda yapacak. Andorra-Türkiye arasında 17 Kasım Pazar günü saat 20.45'te (TSİ 22.45) oynanacak müsabaka, TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Türkiye-İzlanda maçını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF Yönetim Kurulu üyeleri birlikte izledi.

Maç öncesi yapılan seremonide Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Türkiye Disleksi Vakfı, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Adelosan Diyabetikler Derneği ve İnsani Yardım Vakfı'ndan çocuklar yer aldı.

TFF sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen organizasyon kapsamında, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü sebebiyle diyabetik çocuklar da seremonide bulundu.


Stat: Türk Telekom

Hakemler: Anthony Taylor, Gary Beswick, Adam Nunn (İngiltere)

Türkiye: Mert Günok, Mehmet Zeki Çelik (Dk. 90+3 Ömer Bayram), Çağlar Söyüncü, Merih Demiral, Umut Meraş, Mahmut Tekdemir, Ozan Tufan, Okay Yokuşlu, Cengiz Ünder (Dk.81 Yusuf Yazıcı), Hakan Çalhanoğlu (Dk.87 Kaan Ayhan), Burak Yılmaz

Yedekler: Sinan Bolat, Uğurcan Çakır, Hasan Ali Kaldırım, Emre Belözoğlu, Efecan Karaca,  Enes Ünal, Ozan Kabak, Deniz Türüc, Nazım Sangaré.

İzlanda: Halldorsson, Palsson, Arnason, Ragnar Sigurdsson, Skulason (Dk.85 Anderson), Bödvarsson, Gylfi Sigurdsson, Bjarnason, Traustason (Dk.63 H. Magnússon) , Sigthorsson, Finnbogason (Dk. 24 Sigurdsson).

Yedekler: Kristinsson, Jónsson, Hermannsson, Fjóluson, Ingason, Friðjónsson, Eyjólfsson, Thrándarson.

Sarı Kartlar: Dk. 8 Ozan Tufan, Dk.82 Okay Yokuşlu (Türkiye); Dk 36 Traustason, Dk.82 Sigthórsson (İzlanda)


YORUMLAR