Reklam

80 bin anestezi teknikeri atama bekliyor

80 bin anestezi teknikeri atama bekliyor

80 bin anestezi teknikeri atama bekliyor
28 Şubat 2021 - 12:29

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dikkatini anestezi teknikerlerinin atanmasına çekmek istiyorum.

Sağlıkçı ve anestezi teknikeri Tuğba Nur Kadıncı, anestezi teknikerlerinin sorunlarını bana bir bir anlattı. Kadıncı, pandemi döneminde anestezi teknikerlerinin ve teknisyenlerin atamaları için daha çok kadroya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın yapmış olduğu en son 12 bin kişilik personel alımında anestezi teknikeri kadrosu, sadece 415 kişi olarak sınırlı kalmıştı.

Ülkenin içinden geçtiği bu zor dönemde halkımıza en iyi hizmeti vermek için 80 bin anestezi mezunu göreve hazır bekliyor.

2022 KPSS dönemine kadar yapılacak alımlarda en az 80 bin anestezi teknikerinin atamasının yapılması isteniyor.

Bu zor günlerde 80 bin anestezi teknikerinin ataması yapılmazsa ne zaman yapılacak?

Sağlıkçılar salgın sürecinde sadece Ameliyathane ve Ameliyathane dışı müdahalelerde değil filyasyondan triaja transportundan yoğun bakımlara pandemi servislerinden acil servislere kadar birçok birimde görev almışlardır.

Sağlıkçılar kritik hastaların ambulans ile naklinden tutun da kalp ve solunumu duran hastalara müdahale için oluşturulan mavi kod ekiplerine varıncaya kadar pek çok alanda halkımıza hizmet vermektedir.

Ayrıca solunum sıkıntısı çeken hastalara yapılan medikal işlemleri ve mekanik solunum cihazları ile uygulanan solunum tedavileri anestezi teknikerleri tarafından büyük bir başarı ve çözüm ile gerçekleşmektedir.

Son olarak aşılama ekibinde yer aldığını da hatırlatmak isterim. Onun için anestezi tekniklerine bu zor günlerde en az 8 bin veya 10 bin kadro verilmesi gerekir.

İnşallah duyarlı Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca kadro dağılımında anestezi teknikeri ve teknisyenlerini de unutmaz. 
Karadeniz Son Havadis
Murat Polat - Ankara

YORUMLAR