Reklam

3.KodlaRize Festivali Düzenlendi

Vali Kemal Çeber, Rize Valiliği himayesinde bu yıl 3.sü düzenlenen KodlaRize festivaline katıldı.

3.KodlaRize Festivali Düzenlendi

Vali Kemal Çeber, Rize Valiliği himayesinde bu yıl 3.sü düzenlenen KodlaRize festivaline katıldı.

3.KodlaRize Festivali Düzenlendi
12 Haziran 2019 - 14:56

Vali Çeber, Rize Valiliği himayesinde KodlaRize Projesi kapsamında Ali Temel Kazancı Rize Lisesi fuar alanında bu yıl 3. sü gerçekleştirilen ve her ilçenin katılımı ile toplam 81 projenin sergilendiği festivale katılarak açılışını yaptı.
Düzenlenen festivale Rize Valisi Çeber’in yanı sıra  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Hakan Dedebağı, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel, İlçe Kaymakamları, kurum amirleri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.
Vali Çeber ve beraberindekiler festival stantlarını tek tek dolaşarak gerçekleştirilen projelerle ilgili bilgi alıp festival kapsamında düzenlenen kodlama yarışmasında dereceye giren ve festivale katılan tüm öğrencilere belgelerini taktim etti.
Vali Çeber stantları dolaştıktan yapmış olduğu açıklamada;” Teknoloji çağında yaşıyoruz. Bu bağlamda çocuklarımızın kendilerini yaşadığımız döneme adapte ederek yeni şeyler üretmelerini çok önemsiyorum. Onlar bizim geleceğimiz ve bizleri geleceğe taşıyacak böyle yaratıcı, girişken ve üretken beyinlerin olması bizleri geleceğe dair daha da umutlandırıyor. Bu vesile ile böyle güzel bir organizasyonun başlamasında, geliştirilmesinde ve devam etmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve yapmış oldukları güzel çalışmalardan ötürü de  öğrencilerimizi kutluyorum.” dedi.
 

YORUMLAR