Reklam

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI
29 Ekim 2020 - 13:46

Cumhuriyetin 97’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Trabzon Valiliği tarafından kutlama programı düzenlendi. Trabzon Valiliği önünde gerçekleştirilen törende, Vali İsmail Ustaoğlu tebrikleri kabul etti.

Törene, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Garnizon Komutanı Vekili Personel Albay Erdem Canpolat, Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, Başsavcı Hüseyin Tuncel, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Baro Başkanı Sibel Suiçmez, askeri erkan ve idari amirler katıldı. Törenin başlangıcında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu.

USTAOĞLU: NE KADAR GURUR DUYSAK AZ

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, törende yaptığı konuşmada, "Tarihi, şan ve şerefle dolu aziz milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği istiklal mücadelesiyle, kanıyla, canıyla kurduğu, Türkiye Cumhuriyetimizin 97’nci yıl dönümü kutlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti; bir dünya imparatorluğunun adeta küllerinden doğarak ayağa kalktığı bir devlettir. Her türlü badireye rağmen, milletinden aldığı güçle, azim ve kararlılıkla kutlu yolculuğunu sürdüren, bir yandan da gelişerek büyüyen Cumhuriyetimiz, ne mutlu bizlere ki; artık dünyanın sayılı devletlerinden biri haline gelmiştir. Gelişmekte olan devletlere, kurtuluş mücadelesi ve sonrasında katettiği yolculukla rol model olan cumhuriyetimizle, geldiği nokta itibarıyla ne kadar gurur duysak azdır. Bu duygu ve düşüncelerle; bu toprakları bizlere vatan yapan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehadete eren tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle, gazilerimizi ise şükranla anıyorum” dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmacılar ödüllerini Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Garnizon Komutanı Vekili Personel Albay Erdem Canpolat’ın elinden aldı. Tören, öğrencilerin günün anlam ve önemini anlatan şiirler okumasının ardından sona erdi.

YORUMLAR