Reklam

“19 Mayıs, Karasu’da Coşkulu Törenlerle Kutlandı”

Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç, Karasulu gençler eşliğinde Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Karasu Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törene vatandaşlar ve sporcular büyük ilgi gösterdi.

“19 Mayıs, Karasu’da Coşkulu Törenlerle Kutlandı”

Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç, Karasulu gençler eşliğinde Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Karasu Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törene vatandaşlar ve sporcular büyük ilgi gösterdi.

“19 Mayıs, Karasu’da Coşkulu Törenlerle Kutlandı”
19 Mayıs 2019 - 14:51

Hükümet Konağı önünde düzenlenen programa, Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Tevfik Altunel, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Ersoy, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Temsilcileri, Kıbrıs Gazileri, Daire Amirleri, Okul İdarecileri, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.
Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç, Karasulu gençler eşliğinde Atatürk anıtına çelenk bırakmasıyla başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Karasu Şehir Stadyumunda yapılan çeşitli törenlerle kutlandı.
Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç; “Bugün Milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayısın 100. Yıl dönümü. Büyük bir anlam ve öneme sahip olan bu günde, hepinizi en içten dileklerimle saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Sevgili gençler; unutmayınız ki, Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adım, Milli duygular içerisinde atıldığını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. Türk Milletinin Vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 100. Yıl dönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanı içindeyiz. Sevgili gençler; Özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktara bilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.
Karasu Anadolu Lisesi Öğrencisi Kadir Kerem Genç’in Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin okunmasıyla başlayan tören programı, Karasu Anadolu Lisesi Öğrencisi Melike Tiryaki’nin gençliğin Ata’ya cevabı, Şiirlerin okunması, Halkoyunları gösterileri, Okçuluk gösterileri, Karate gösterileri, Koordinasyon yarışması, ödül töreni ve 100. Yıl Koreografisi ile sona erdi.
Program sonrasında açıklama yapan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı; “19 Mayıs, Türk Milleti’nin ay yıldızlı şanlı bayrağı altında, birlik beraberlik içerisinde, bağımsız bir geleceğe giden yolda önemli bir dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan, Türk Milleti’nin bağımsızlık destanının başlangıcının 100. yılı içinde bulunmaktayız. Bizler, 19 Mayıs 1919’da olduğu gibi bugünde dimdik, onurlu ve güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. İstiklal mücadelesinin başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs’ın aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, gençlerimize duyduğumuz güvenin ve onlara düşen büyük sorumluluğun da göstergesidir. Vatanını canından üstün tutan ecdadımızın verdiği mücadeleler ve büyük fedakârlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz, gençlerimize emanettir. Yarınlarımızın emanetçisi gençlerimiz, Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olduğunda özveriyle çalışmaya ve ülkemizi daha parlak yarınlara taşımaya hazır olmalıdırlar. Bu duygu ve düşüncelerle,
Kurtuluş Mücadelesinin 100. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.
 

YORUMLAR