Reklam

19 MAYIS'I KUTLADILAR

19 MAYIS'I KUTLADILAR

19 MAYIS'I KUTLADILAR
17 Mayıs 2019 - 23:43

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş 

19 Mayıs 1919 Büyük Önder Gazi  Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, Samsun’a ayak bastığı, Milletimizin her türlü yokluk ve imkansızlığa rağmen özgür yaşama  azim ve kararlılığı ile verdiği, tarihte eşi benzeri görülmeyen  kurtuluş ve kuruluş mücadelesinin başlangıcı, milletimizi aydınlık yarınlara kavuşturan sürecin, bağımsızlık hareketinin başladığı tarihtir.  
19 Mayıs 1919 Bir milletin kahraman ordusuyla  birlikte büyük bedeller ödeyerek, yoktan var edilişinin başladığı gündür.
Büyük Türk Milletinin vatan sevgisinin, bağımsız ve özgür yaşama tutkusunu çok iyi bilen ATATÜRK, milletimizin kötüye giden yazgısının ancak milli birlik ve beraberliğin sağlanmasıyla değişeceğine  yürekten inanıyordu.
Milli Mücadele, bağımsızlık ve özgürlüğüne sahip çıkarak, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, esarete karşı koyan bir milletin birlik ve beraberlikle sergilediği bir destan ve onurlu  bir mücadelenin adı olup, büyük bir zaferle çıktığımız zorlu kurtuluş mücadelesinin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile bugünkü güçlü Türkiye Devletinin temelleri atılmıştır.
ATATÜRK, en büyük eserimdir dediği Türkiye Cumhuriyetini geleceğimizin teminatı gençlere emanet ederek onlara verdiği önemi, duyduğu güveni göstermiş, onurlu bir mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs Gününü de  Sevgili Gençlerimize  bayram olarak armağan etmiştir.
Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealine ulaşmak ancak şanlı tarihimize ve devletimize sahip çıkarak, gençlerimizi aynı bilinçle yetiştirmek, onları çağın gereklerine uygun bilgi ve beceri ile donatıp ve her türlü zararlı alışkanlıklardan koruyarak uzak tutmak ile mümkündür.
İnanıyoruz ki gençlerimiz kahraman ecdadından aldığı bu büyük emanetin sorumluluğunu yüklenerek  büyük devletimizi çok daha ileriye taşıyacak, milli birlik, beraberlik ve bütünlüğümüzü bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle asil  milletimizin, sevgili gençlerimizin  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta ATATÜRK olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Saygılar Sunuyorum. 

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu

Bu yıl tarihimizin dönüm noktalarından biri olan, bağımsızlık ve özgürlük umutlarının gerçekleştiği, Türk Milletinin geleceğe olan inancın daha da kuvvetlendiği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılını kutlamanın coşkusu ve heyecanını içindeyiz.
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da, Samsun’da başlattığı, oradan tüm yurda dalga dalga yayılan ulusal birlik ve beraberlik şuuru, milletimizin azim ve kararlılığı ile kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlanmasını sağlamıştır.
 
Kurtuluş mücadelemizin en anlamlı günlerinden olan bu günün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, istikbalimiz olan gençlerimize emanet edilmesi son derece anlamlıdır.
 
Gençlere değer veren, modern çağın gerektirdiği şekilde onları en iyi şekilde yetiştiren, onların yarınlarını hazırlayan uluslar geleceğe güvenle bakabilir. Geleceğe emin adımlarla ilerleyen, ailesine ülkesine faydalı, vatan sevgisi taşıyan, bilim, sanat, sporla ilgilenen, kendine güvenen gençler yetiştirmek, biz yetişkinlerin en büyük temennisi ve sorumluluğudur.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesi ile bu vatanı bizlere emanet eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm ulusumuzun “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı”nı kutluyorum.
 
Rize Valisi Kemal Çeber 

“Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve aziz milletimizin varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs 1919 tarihi, milletimizin bağımsızlık duygularının ilk yansıması olup, Kurtuluş Zaferine atılan en önemli adımlardan birisidir. Samsun’dan başlayan ve tüm yurda yayılan ulusal birlik ve beraberlik şuuru, kurtuluşa ulaşmamızın ana unsurudur. Bu anlamlı günün Cumhuriyetimizin gençlerine ve spora adanan bir bayram olarak armağan edilmesi geleceğe ışık tutacak ve aydınlatacak gençlerimiz için son derece önem arz etmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gençliğe hitabesindeki: `Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir` ifadesiyle 19 Mayıs 1919’da yakılan bağımsızlık meşalesiyle kurulan ve aydınlanan genç Türkiye Cumhuriyetini gençlere emanet ederek Türk Gençliğine duyduğu güveni göstermiştir. Biliyoruz ki siz gençler, Türkiye’nin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Siz gençlerimiz daha çok çalışıp ileride kendilerine verilecek görevleri en iyi şekilde yerine getirmelisiniz. Bu duygu ve düşüncelerle devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anarken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutlar, saygılar sunarım.” şeklinde açıkladı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen

İstiklal mücadelesine egemen olan ruh ve ecdadımızın azmi, son 17 yılda gerçekleştirilen büyük atılımların da katkısıyla 2023 hedeflerine ilerlemekte olduğumuz hâlihazırdaki süreçte de bizler için önemli bir ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.
İstiklal mücadelesinin başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs’ın aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, gençlerimize duyduğumuz güvenin ve onlara düşen büyük sorumluluğun da göstergesidir.
Sevgili gençler, vatanını canından üstün tutan, ecdadımızın verdiği mücadeleler ve büyük fedakarlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz, sizlere emanettir. Bu emaneti korumak, daha da yüceltmek, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak için sizler de çok çalışmalısınız. Sizlerin, ideallerinin peşinden kararlılıkla giden, vatanını seven, ahlaklı, öz güvenli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur. Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olduğunuzda özveriyle çalışmaya ve ülkemizi daha parlak yarınlara taşımaya hazır olmalısınız. Sizleri seviyor, sizlere güveniyoruz.
Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, tüm gençlerimizi, ve vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin

100 yıl önce bugün, Samsun’da bir bağımsızlık meşalesi yakıldı ve tüm yurdumuzu aydınlattı!
19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca, inancın ise ‘Kurtuluş’a dönüştüğü tarihtir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlattığı bu günün, aynı zamanda, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak armağan edilmesi son derece anlamlıdır. Türkiye Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet edilmiştir ve ülkemizin geleceği, kendini her anlamda çok iyi yetiştirmiş gençlerimizin ellerinde şekillenecektir. Unutmamalıyız ki ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilecektir. 
Gençlerimize güveniyor ve her geçen gün daha da güçlenen bir Türkiye’de, 100 yıl önce yakılan bağımsızlık meşalesini layıkıyla geleceğe taşıyacaklarına inanıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin; ahlaklı, erdemli, bilgili ve vatansever bireyler olarak yetişmelerini sağlamak boynumuzun borcudur. Her zaman her yerde destekçileri olacak ve onların başarılarıyla iftihar edeceğiz. 
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı yürekten kutluyor, bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Milli mücadele ruhuna sahip, aklı hür, vicdanı hür gençlerimizi en kalbi duygularımla kucaklıyor ve selamlıyorum.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık

Türk Milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı tarihin 100. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
19 Mayıs 1919 günü Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi, tarih sayfalarından silinmek istenen milletimizin yeniden var oluşunu sağlamış, milletimizin sarsılmaz azim ve inancı bütün yurdu sarmış ve Milli mücadelenin sonu zaferle sonuçlanmıştır.
Büyük Atatürk'ün, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizin sağlanması yolunda kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün 100. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz ve bölge halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Selim Alan

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele Hareketini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100.Yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlayacağız.” dedi.
Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da, Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketi milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve Milli Mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır. 19 Mayıs, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, emperyalistlere karşı, ulusal kurtuluş savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a ayak bastığı gündür.
Bu günü daha anlamlı kılan bir diğer unsur da, Atatürk'ün bu bayramı, gençliğe armağan etmiş olmasıdır. Binlerce şehit vererek, yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyet’i gençlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. Aynı ruh ve şuurun gençliğimize kazandırılması, milli geleceğimiz açısından büyük önem arz etmektedir. İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin de büyük bir göstergesidir.
Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahraman şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum.

AK Parti 25. ve 26. dönem Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır 

Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık hareketi Türk milletinin sarsılmaz azmi ve çelikten iradesi ile birleşerek tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve milli mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır. 19 Mayıs’ta yakılan bağımsızlık ateşi, Türk milletinin mücadele ruhunu güçlendirmiş ve milletin birbirine kenetlenmesini sağlamıştır.
Büyük zaferin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyada emsali görülmemiş bir davranış sergileyerek ülkemizin istikbalini Türk gençliğine emanet etmiştir.Ata’sının bu teveccühüne karşılık, gençliğimiz kutlu emanete dün nasıl sahip çıktıysa bugün de sahip çıkmaktadır ve inanıyorum ki gelecekte de sahip çıkacaktır.Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün hala dimdik ayakta durmaya ve geleceğe emin adımlarla yürümeye devam etmektedir. “Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum dedi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy​​​​​​​

 19 Mayıs, bağımsızlığına düşkün Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalama kararlılığının ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımının tarihidir” dedi.
19 Mayıs 1919’un, Samsun’dan başlayıp Cumhuriyetin ilanıyla taçlanan bağımsızlık mücadelesinin başlangıç günü olduğunu vurgulayan Başkan Gülsoy; “100 sene önce bugün, karakteri bağımsızlık olan aziz milletimiz, bağımsızlığından hiçbir koşulda vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya göstererek, Kurtuluş Savaşımızın ilk adımını atmıştır. 19 Mayıs 1919’da işgal güçleri altındaki topraklarımıza Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde yeniden bağımsızlık tohumları serpilmiş, yeni umutlar yeşermiştir” ifadelerine yer verdi.
Yeşeren umutları daim kılacak, Türkiye Cumhuriyeti’ni her zaman bir adım ileriye götürecek olanların gençler olduğunu belirten Gülsoy, mesajını şöyle sürdürdü:
“Milli Mücadele'nin komutanı Büyük Önder Atatürk, 'Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz' diyerek Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlerimize emanet etmiştir. Bu kapsamda gençlerimiz de üzerine düşen görev ve sorumluluklarını yerine getirmeli; şanlı tarihimiz ışığında, Türk Milletinin değerlerini kılavuz kılarak araştırmalı, okumalı, bilimin peşinden gitmeli, yeteneklerini geliştirmeli ve sürekli daha iyiyi hedefleyerek, emanet aldıkları bu eşsiz mirası daha da zenginleştirmek için büyük bir özveriyle çalışmalıdır. Bizler de devlet, millet ve iş dünyası olarak gençliğimize sahip çıkmalı, gençlerimize çıktıkları yolda yol göstermeli, onlara fırsat vermeliyiz. Çok daha müreffeh bir ülke olmanın en temel yolu budur. Bu vesileyle Ulu Önder Atatürk`ün vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, birlik ve beraberliğinin inşası yolunda başlattığı Kurtuluş Mücadelesinin 100. kutlu yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu uğurda can veren aziz şehitlerimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi de minnet ve saygı ile anıyorum.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun​​​​​​​

Milletimizin talihini değiştiren kurtuluşun simgesi, milli şahlanışımızın sembolü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümünü kutladı.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da bağımsızlık meşalesini yakarak kurtuluş mücadelesini başlattığını belirten Tosun, “Atatürk’ün tarihin altın sayfalarına yazılan bu günü gençliğe armağan etmesi, gençlere duyduğu güveni ortaya koyuyor. Bizler de ülkemizin geleceğini gençlerimizin inşa edeceğine olan inancımızla onlara destek olmaya devam ediyoruz. İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan milli birlik ve beraberlik ruhunun, 2023’e giden yolda bizi güçlü kılan, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan en büyük mirasımızdır. Ulu Önder Atatürk’ün, ‘Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz.
Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz’ diyerek seslendiği gençlerimize olan güvenimiz sonsuzdur. Büyük Önder Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919’da yaktığı meşale, istiklal ve istikbalimizin teminatı sevgili gençlerimizin elinde hiçbir zaman sönmeyecektir. Geçmişimizden aldığımız güçle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için mücadelemize büyük bir azimle devam ediyoruz.
Bu vesileyle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum” dedi

 

YORUMLAR