Reklam

“1001 GÖZLE RİZE” ŞEHİR BELLEĞİ TEMALI KISA FİLM YARIŞMASI

“1001 GÖZLE RİZE” ŞEHİR BELLEĞİ TEMALI KISA FİLM YARIŞMASI

“1001 GÖZLE RİZE” ŞEHİR BELLEĞİ TEMALI KISA FİLM YARIŞMASI
18 Eylül 2020 - 15:38

Rize Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle “1001 Gözle Rize” isimli ödüllü kısa film yarışması düzenliyor.

Yarışmanın genel amacı, “Kültür sanat alanında Türkiye’mizin seçkin film yarışmaları arasında olmak, Rize’mizin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılmasını sağlamak, şehrimizin mevcut soyut ve somut tüm değer ve miraslarının konu olarak işlenerek gelecek nesillere aktarımını sağlamak, şehrin tarihi, doğal ve kültürel turizminin gelişmesine katkıda bulunmak, Çekilecek filmleri seyirci ile buluşturarak, Türkiye’de sinema sanatının değerine katkı sağlamak.”

Rize şehrimizde trekking (doğa yürüyüşü), rafting, termal turizm, heliksi (helikopterle kayak), kuş gözlemciliği, motosiklet ve bisiklet turu, dağcılık, yayla turizmi, jeep safari, foto safari, kamp-karavan turizmi, yamaç paraşütü gerçekleştirilen ve/veya gerçekleştirilebilecek turizmler arasındadır.

Rize; ayrıca zengin yerel yemek kültürü olan bir gastronomi şehridir. Sakin ve güvenli olması özellikleriyle de önemli bir şehirdir.

Ayrıca yapılan bilimsel araştırmalarda kanıtlanmıştır ki Rize şehir insanı “çalışkan” olma özelliği de vardır. Bir şehri değerli yapan şehrin halkıdır. Bu bakımdan vatandaşlarımızın yaşam tarzları, üslupları, komşuluk ilişkileri, misafirperverlikleri, akrabalık ilişkileri gibi birçok unsuru yöresel tanımından işlenebilecek konular arasında sıralanabilir.

Bu yarışma ile özel de, Rize’nin yaylalarından, akarsu, kaplıca ve içmeleri, şelale ve göllerine kadar tüm doğal güzelliklerinin, Rize gastronomisi, Rize el sanatları (Rize El Dokuma Bezi Feretiko, Kenevir gibi), geleneksel konutları, kaleleri, taş kemer köprüleri, camileri, müzeleri ve flora zenginliklerinin her birinin konu olarak işlenerek Rize’nin tanıtımının çok boyutlu olarak yapılabilmesi amaçlanmaktadır.

Kısa filmlerin ilimizin daha iyi anlatabilmesi bakımından yarışma katılımcılarına kolaylık sunabilmesi açısından bazı önemli anahtar kelimeler ise; çay, yayla, yayla evleri, zilkale, ayder, fırtına deresi, palovit şelalesi, , elevit yaylası, yayla şenlikleri, çay bahçeleri, pokut yaylası, Gelin tülü şelalesi, Ovit dağı, Hazindak yaylası, İkizdere, Çayeli, çat köprüsü, Anzer yaylası, çat yaylası, mahura yaylası, iyidere, öküz yatağı gölü, avusor yaylası, kaçkar, şenyuva köprüsü, ağaran şelalesi, petran yaylası, mıhlama, mısır ekmeği, Rize simidi, hamsi, lahana çorbası, laz böreği, balık, kabak sütlacı, pepeçura, kıymalı pide, karadeniz müzikleri, , çarık, , Çamlıhemşin, Güneysu, , olta balıkçılığı, ayder kaplıcaları, çay bahçeleri, rafting, dağ yürüyüşü, tarihi rize çarşısı, köy hayatı, ,, kampçılık, kar festivali şeklinde sıralanabilir.

Yarışmada Birincilik Ödülü: 5000 TL, İkincilik Ödülü: 3000 TL, Üçüncülük Ödülü: 2000 TL, Jüri Özel Ödülü: 1000 TL olmak üzere 11 bin TL ödül dağıtılacak.

Son başvuru tarihinin 08 Kasım 2020 olduğu yarışmaya katılacak filmlerin uzunluğu maksimum 30 dakika olacak.

Yarışmaya katılacak olanlar www.rize.bel.tr veya www.ribegem.com internet sitesinden yarışma şartnamesine ve başvuru formlarına ulaşabilirler.

YORUMLAR