Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya ’da Halka Hitap Etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya mitinginde yaptığı konuşmada, “Bizim bu kadar çok koşturmamızın sebebi, milletimize olan aşkımızdır. Bu ülkenin bir avuç toprağına, bu milletin tek bir ferdinin saçının teline zarar gelmemesi için ülkemizi güçlü tutmamız gerektiğini biliyoruz. Ülkemizin gücünün de istikrar ve güven ortamının sürmesinden geçtiğini biliyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya ’da Halka Hitap Etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya mitinginde yaptığı konuşmada, “Bizim bu kadar çok koşturmamızın sebebi, milletimize olan aşkımızdır. Bu ülkenin bir avuç toprağına, bu milletin tek bir ferdinin saçının teline zarar gelmemesi için ülkemizi güçlü tutmamız gerektiğini biliyoruz. Ülkemizin gücünün de istikrar ve güven ortamının sürmesinden geçtiğini biliyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya ’da Halka Hitap Etti.
19 Mart 2019 - 19:29

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Sakarya mitingine katıldı. Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Katıldığı toplantılar, buluşmalar, resmî programlar, kabuller ve ziyaretleri dışında; seçim kampanyası kapsamında bugünle birlikte 39 günde 71 miting gerçekleştirdiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece 3-5 belediye başkanlığı fazla veya eksik almak için bu kadar çok çalışılır mı? Eğer öyle olsaydı, muhalefetin bizim 71 miting yaptığımız yerde 171 miting yapması gerekirdi. Çünkü onların böyle bir neticeye daha çok ihtiyaçları var” diye konuştu.

“BİZİM BU KADAR ÇOK KOŞTURMAMIZIN SEBEBİ; MİLLETİMİZE OLAN AŞKIMIZDIR”

Buna rağmen muhalefetin, kendilerinin onda biri kadar bile çalışmadığını, yasak savma kabilinden göstermelik toplantılar yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim bu kadar çok koşturmamızın sebebi; milletimize olan aşkımızdır. Bu ülkenin bir avuç toprağına, bu milletin tek bir ferdinin saçının teline zarar gelmemesi için ülkemizi güçlü tutmamız gerektiğini biliyoruz” dedi.

Türkiye’nin gücünün, istikrar ve güven ortamının sürmesinden geçtiğini bildiklerini, bu yüzden de 31 Mart’ta belediyeler vasıtasıyla şehirlere en güzel hizmetleri sunabilecekleri bir sonuca ulaşmak istediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama bunun yanında, seçimden ülkemizin tökezlemesini bekleyenlere fırsat vermeyeceğimiz bir sonuçla da çıkmayı hedefliyoruz, bunun için 31 Mart’ın bir beka seçimi olduğunu söylüyoruz” diye ekledi.

Türkiye ve Türk Milleti’yle hesabı olan herkesin 31 Mart’ı beklediğini, son yıllardaki her seçimde bu gerçeği tecrübe ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi olayları ve 17-25 Aralık emniyet-yargı darbe girişimini yaşandığında, birilerinin seçimlerin AK Parti’nin sonu olacağını düşünerek ellerini ovuşturduğunu hatırlattı. Milletle birlik olup bu hesabı yapanların ellerini böğürlerinde bıraktıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2014 Ağustos’unda Cumhurbaşkanlığı seçiminde benzer bir beklentiye girdiklerini; ancak istediklerini elde edemediklerini belirtti.

“İRADELERİNİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN EMRİNDEKİ PARTİYE TESLİM EDECEK KADAR İŞİ İLERİYE GÖTÜRDÜLER”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sonra 2015 Haziran seçiminde hiçbir parti çoğunluğu elde edecek sayıya ulaşamayınca bir kez daha ümitlendiler, sandılar ki milletimiz ülkesine sahip çıkmayacak, bunlar da diledikleri gibi at oynatacaklar. Bu süreci de milletimizle bir olup Kasım seçimleriyle geride bıraktık. Baktılar sandıkta olmuyor, 15 Temmuz’da darbeyle ülkeyi ele geçirmeye çalıştılar, hamdolsun bunda da başarılı olamadılar.  Milletimiz canı pahasına istiklaline ve istikbaline sahip çıktı. Cumhur İttifakı’nda birlikte olduğumuz Milliyetçi Hareket Partisi’yle ülkemizi yeni yönetim sistemine geçirdiğimiz 16 Nisan halkoylamasıyla geçen yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerinde de hep hüsrana uğradılar. Şimdi de gözlerini 31 Mart’ta dikmiş durumdalar. Tüm kalbimle inanıyorum ki, bir kez daha başaramayacaklar, milletimiz meydanı 31 Mart’ta da bunlara bırakmayacak. Gözlerini öyle karartmış durumdalar ki, iradelerini terör örgütünün emrindeki partiye teslim edecek kadar işi ileriye götürdüler. Her ne kadar kendilerini inkâr etmeye çalışsa da, terör örgütünün emrindeki partinin eş başkanı her fırsatta çıkıp bu gerçeği bas bas bağırarak ilan ediyor.”

Bölücü terör örgütünün güdümündeki partinin eş başkanının; Millet İttifakı’nın Ankara ve İstanbul adaylarının, HDP oylarıyla seçileceğini bilmeleri gerektiği yönündeki ifadelerinin video görüntüsünü vatandaşlara izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’nin, adı İYİ kendi karışık partinin, isminden başka geçmişiyle bağı kalmayan diğer partinin inkârı devam ettikçe eş başkanın sesi daha çok yükseliyor” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’Yİ TÖKEZLETMEYE ÇALIŞANLARI BİRLİKTE BİR KEZ DAHA HÜSRANA UĞRATALIM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Buradan ülkesine ve milletine olan sevgisinden zerre kadar şüphe duymadığım CHP’ye gönül verenlere sesleniyorum, buradan milliyetçiliği konusundaki samimiyetine yürükten inandığım ve hâlâ İYİ Parti’ye ümit bağlayanlara sesleniyorum, buradan geçmişini inkâr etme pahasına garip bir siyasetin içinde olan ve hâlâ Saadet’le birlikte olanlara sesleniyorum, buradan iradeleri adeta bir meta gibi pazarlanan, tezgâha konulan Kürt kardeşlerime sesleniyorum, buradan hangi sebeple olursa olsun kırgınlığını sandığa yansıtma düşüncesi olan tüm kardeşlerime sesleniyorum; gelin bu karanlık oyunu birlikte bir kez daha bozalım. Gelin, Türkiye’yi tökezletmeye çalışanları birlikte bir kez daha hüsrana uğratalım. Gelin, 2023 arifesinde ülkemizi yeniden bir asır öncesine götürmek için fırsat bekleyen bu grupların heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakalım. Gelin, ülkemizi büyük ve güçlü Türkiye yolundaki bu önemli dönemeçten birlikte sağ salim çıkartalım. Siyasette yeni ufukların açılmasına ihtiyaç varsa, gelin bunu birlikte, ama doğru zamanda yapalım. Bugün Türkiye’nin bir olma, beraber olma, iki elin parmakları gibi kenetlenme günüdür.”

“DIŞARIDAN ÜLKEMİZE YÖNELİK SALDIRILAR HER GÜN DAHA DA ARTARKEN DEVLETİMİZİ ZAFİYETE UĞRATAMAYIZ”

Suriye meselesinin, Türkiye sınırında bir terör koridoru oluşturulması aşamasına gelmişken istikrarın tehlikeye atılamayacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diplomasiden ekonomiye, her alanda dışarıdan ülkemize yönelik saldırılar her gün daha da artarken devletimizi zafiyete uğratamayız” dedi.

Yeni Zelanda’da yaşanan terör saldırısına işaret ederek, “Ülkemizde bazıları kendi tarihimizin zaferlerini ve yenilgilerini unutmuş olabilir, ama elin oğlu hiçbirini unutmamış, unutmadığı gibi 2019 yılında getirip onu da silahına kazımış” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  bölücü örgüt ve eli kanlı teröristler ile Yeni Zelanda’daki katilin amacının aynı olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Amaç, Türkiye’yi yapabilirlerse tümüyle yıkmak, beceremezlerse zayıflatmaktır. Amaç, bu aziz vatandan son ferdimize kadar hepimizi ölü veya diri kazıyıp atmaktır. Amaç, bizi bu dünya üzerinde özgürce nefes alabileceğimiz hiçbir yer bırakmamaktır. Bu oyunu görmeyenlere diyecek sözümüz yok, çünkü bazılarının gözleri vardır görmez, kulakları vardır duymaz, dilleri vardır konuşmaz. Bazıları da hepsini görür, duyar, ama başka türlü konuşur. Bizim milletimizin kalbiyle dili aynı istikamettedir. Bunun için biz de milletimizle hep gönül diliyle konuştuk, gönül diliyle anlaştık, bugün de aynısını yapıyoruz. İnşallah 31 Mart seçimlerinde bu hasbi iletişimimizin neticesini alacağız.”

SAKARYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR

Sakarya’yı aşkla sevmekle kalmayıp tarihî hizmetlerle de tanıştırdıklarını ifade ederek son 17 yılda şehre 24 milyar liralık yatırım yaptıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde şehre 3 bin 136 yeni derslik,  9 bin 554 kişi kapasiteli yurt biraları, 28 bin seyirci kapasiteli bir stadyum, spor salonları, futbol sahaları ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ni kazandırdıklarını hatırlattı.

Sakaryalı ihtiyaç sahiplerine, 1,3 milyar liralık sosyal yardım, Sakaryalı çiftçilere 1,4 milyar liralık tarımsal destek, şehirdeki 65 bin iş yerine 1,5 milyar liralık SGK prim teşviki verdiklerini, Sakarya ve 15 ilçeye doğal gaz arzını sağladıklarını,  şehre bin 335 yatak kapasiteli 17’si hastane olmak üzere 47 yeni sağlık tesisi kazandırdıklarını, 7 bin 362 konut projesini hayata geçirdiklerini, 133 km olan bölünmüş yol uzunluğunu 401 km’ye çıkardıklarını, şehirde iki baraj ve bir gölet inşa ederek 38 bin dekar araziyi sulamaya açtıklarını, 53 taşkın koruma tesisiyle 151 yerleşim yeri ve 130 bin dekar araziyi taşkın zararlarından koruduklarını, üç organize sanayi bölgesi, bir teknopark, 16 AR-GE ve üç tasarım merkezi kurduklarını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya’da gerçekleştirdikleri, yapımları devam eden, ihale ve proje aşamasında olan diğer yatırımlardan da örnekler verdi.

“BMC SAKARYA KARASU ÜRETİM VE TEKNOLOJİ ÜSSÜ 10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK”

Endüstri bölgesi olarak belirledikleri 222 hektar alan üzerine kurulan BMC Sakarya Karasu Üretim ve Teknoloji üssünün temelini 13 Ocak’ta attığını hatırlatarak, bu tesiste tank, zırhlı araç, askeri kamyon, ticari araç, motor, hızlı tren ve yeraltı treni gibi pek çok üretimin yer alacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  tesis tüm etaplarıyla faaliyete geçtiğinde 10 bin kişiye istihdam sağlayacağını açıkladı.

“İlk etabı bu yıl, ikinci etabı ise seneye devreye girecek tesisle kendi ihtiyaçlarımızı karşılama yanında, yılık 1 milyar dolar civarında ihracat gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Arifiye’de; fırtına obüsü, poyraz mühimmat aracı, TSK için çeşitli paletli araçlar, dürbünler ve optik malzemeler üreten ana bakım fabrikasının modernize edilmesi ve daha etkin kullanılması için Katar-Türk iş birliği olan BMC’ye 25 yıllığına devrettiklerini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunu kamu imkânlarıyla gerçekleştirmeye kalktıklarında yatırım için 50 milyon dolar gerektiğini, ülke olarak yüksek teknolojiye ve hızlı iş üretme süreçlerine geçmeye acilen ihtiyaç duyulduğu için bu adımı attıklarının altını çizdi.

CHP liderinin, attıkları bu adım için “sattılar” sözlerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Satılan birisi varsa sensin, niye yalan söylüyorsun? Burada kesinlikle bir mülkiyet devri söz konusu değildir. Varsa böyle bir şey ispatla, ben her şeyi bırakmaya varım; ama sen siyasetten çekilmeye var mısın? Çünkü dürüst değilsin, yalancısın” şeklinde konuştu. Burada çalışan işçilerin hiçbir hak kaybı yaşamadan üretime devam edeceğini açıklayarak, burada yapılacak modernizasyonlar ve üretim artışı sonucunda ilave istihdama da ihtiyaç duyulacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böylece hem Türk savunma sanayi, hem de Sakarya’nın savunma sanayimizdeki yeri daha da güçlenmiş olacak” diye ekledi.

Önümüzdeki dönemde Sakarya’yı daha büyük yatırımlarla tanıştırmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakaryalıları; 31 Mart’ta gönül belediyeciliğine ‘evet’ demeye, Cumhur İttifakı’yla yepyeni bir dönemin müjdesini vermeye davet ederek konuşmasını tamamladı.

YORUMLAR