Reklam

SAĞLIK İÇİN YEŞİL ÇAY TÜKETMEYE ALIŞMAK LAZIM

SAĞLIK İÇİN YEŞİL ÇAY TÜKETMEYE ALIŞMAK LAZIM

SAĞLIK İÇİN YEŞİL ÇAY TÜKETMEYE ALIŞMAK LAZIM
17 Temmuz 2019 - 16:10

Yeşil çay, Camellia sinensis bitkisinden elde edilen okside olmamış çay yaprağıdır. Siyah çay ile yeşil çayın bitkisi aslında aynıdır. Taze toplanmış çay yaprakları buharla muamele edilip fermantasyon tehlikesinden uzaklaştırılarak kurutulur. Fakat yeşil çay daha az işlenerek kullanılır. Bu yüzden antioksidan özelliğini kaybetmez.
Yeşil çay nasıl nasıl demlenir?
Büyüleyici kokusu ile hafif ve güzel bir şekilde demlenmiş bir bardak yeşil çay, sizi kendinize getirerek gün boyu zinde kalmanız için ihtiyacınız olan enerjiyi sağlamanıza yardımcı olur. Şimdi sizlere her yudumdan ayrı keyif alacağınız yeşil çayı nasıl demleyeceğinizi anlatıyoruz.
Su kalitesi ve suyun ısısı
Tıpkı siyah çayda olduğu gibi yeşil çay yapraklarının demlenmesinde en ideal tadı elde etmeniz için suyun kalitesi ve ısısı oldukça önemlidir. İyi demlenmiş bir yeşil çay daima kaliteli suyla yapılmalıdır.
Yeşil çay demlerken yapılan en büyük hatalardan biri kaynar su kullanmaktır. Yeşil çay için ideal demleme ısısı 60-80 derece arasında olmalıdır. Mutfak termometreniz yoksa net olarak ölçmek mümkün olmayabilir. Ancak, genel olarak yeşil çay uzmanlarınca da bilinen kaynama noktasından sonra suyu 2-3 dakika bekletmenin ısıyı 70-80 dereceye, 5 dakika kadar bekletmenin yaklaşık 60 dereceye düşürdüğüdür.
Yeşil çayın içerisinde bulunan amino asitler ve şeker 60 derecede açığa çıkar. Burukluk veren taninler ise 80 derecelerde. İçimi kolay, hafif şekerli yeşil çay için 60 derecelik bir su yeterli olacaktır.
Demleme süresi; Doğru yeşil çay demlerken bekleme süresi yeşil çayda en fazla 2-3 dakika olmalıdır. Bu süreyi kısa tutar ya da uzatırsanız çayın tadı bozulur. Doğru dem için çay miktarı da oldukça önemlidir. İdeal tat için 1 bardak çay için 1 çay kaşığı dolusu kurutulmuş yeşil çay yaprağı tercih edebilirsiniz. Kaynak: Yeni Bilgiler
 

YORUMLAR