Reklam

O YEMEKLE İLGİLİ HİÇ BİR ALAKAMIZ VE BİLGİMİZ YOK

O YEMEKLE İLGİLİ HİÇ BİR ALAKAMIZ VE BİLGİMİZ YOK

O YEMEKLE İLGİLİ HİÇ BİR ALAKAMIZ VE BİLGİMİZ YOK
07 Temmuz 2020 - 08:02

7 vatandaşımızın can verdiği, 126 vatandaşımızın ise yaralandığı havai fişek fabrikası patlamasından sonra Belediyemiz iştiraki TÜRKAY A.Ş. tarafından işletilen Bayraktepe Sosyal Tesislerinde gerçekleşen akşam yemeği ve sonrasında yaşananlarla ilgili açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Fabrikanın sahibi olan MÜSİAD Başkanı Yaşar Coşkun’un basına yansıyan açıklamaları ve bazı çevrelerin, Bayraktepe’de ki bu toplantıyı Başkanımız Sayın Turgut Babaoğlu organize ettiği yönündeki söylemleri külliyen yalandır. Başkanımız, patlamanın yaşandığı andan itibaren saatlerce olay yerinde çalışmalarını sürdürmüş, işçilerin kurtarılması ve onların acılı aileleri dışında hiçbir konuyla ilgilenecek vakti dahi olmadığı gibi, hiçbir MÜSİAD temsilcisiyle görüşmesi olmamıştır. Kara gün olarak hafızalarımıza kazınan acı dolu bu günde, patlama bölgesindeki vatandaşlarımızın canından başka hiçbir şey düşünmezken; MÜSİAD Başkanlarının buluştuğu yemeğin Başkanımız tarafından uygun görüldüğü yönündeki açıklamalar yalan ve iftiradır.

Kamuoyunda büyük tepkiye neden olan bu yemekle ilgili Başkanımızın hiçbir alakası ve bilgisi yokken heyetin tesiste ağırlandıkları ve toplantı için Bayraktepe’ye yönlendirildikleri iddiası gündem saptırmak, eleştirilere bizleri de ortak etmek amacıyla kurgulanmış oyundur. Bayraktepe Sosyal Tesisleri, halka açık bir ticarethane olduğu gibi buraya gelen misafirlerin kim, ya da kimler olduğu, ne amaçla toplandıkları konusunda bilgi sahibi değiliz.

Ayrıca Hendek Bayraktepe Derneği Başkanı olan MÜSİAD Sakarya İl Başkan Yardımcısı Özcan Nalbant tarafından düzenlenen bu yemek nedeniyle tesisimize 3 bin lira, yine Özcan Nalbant tarafından ödenmiştir. Yüzlerce ailenin gözyaşı döktüğü, evlere ateşin düştüğü bu acı olayın yaşandığı, nefes almakta bile zorlandığımız ve kendimizi bile unuttuğumuz o anlarda; böyle bir girişimde bulunmamızın mümkün olmadığını kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 

YORUMLAR