Reklam

“Eşine Rastlanmayan Direniş”

Karasu’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü kapsamında, 15 Temmuz Şehitlerimiz ve tüm şehitler anısına Pazartesi günü öğle namazı öncesinde mevlid programı düzenlendi.

“Eşine Rastlanmayan Direniş”

Karasu’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü kapsamında, 15 Temmuz Şehitlerimiz ve tüm şehitler anısına Pazartesi günü öğle namazı öncesinde mevlid programı düzenlendi.

“Eşine Rastlanmayan Direniş”
16 Temmuz 2019 - 13:03

“Karasu’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü İçin Kapsamlı Program”

Gündüz gerçekleşen mevlid programının ardından akşam saat 21:00’da Başbuğ Alparslan Türkeş Parkında Karasu Kaymakamlığı ve Karasu Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anma programı yoğun katılımla düzenlendi.

Programa, Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Ersoy, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik programı, tüm Şehitlerimiz anısına Kur’an-ı Kerim tilaveti okunması ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ise Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ve Belediye Başkanı İshak Sarı gerçekleştirdi. Program son olarak 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterimi ve hatıra defterine anılar yazılarak son buldu.

“Eşine Rastlanmayan Direniş”
“Demokrasi ve Milli Birlik Günü olan bugün, “Vatan İçin Ölmekse Kaderim, Böyle Kaderin Ellerinden Öperim'' diyen 251 şehidimizin hüznünü yaşarken, dünyada eşine rastlanmayan bir direnişe imza atmanın da onuru içindeyiz” sözleriyle konuşmasına başlayan Belediye Başkanı İshak Sarı; “Milletimiz, vatanı korumak için canından vazgeçmeyi her zaman göze almıştır. Çanakkale de, Dumlupınar da Sakarya da yedi düvele meydan okuyan ruhun, aynı heyecanla ve aynı kararlılıkla, meydanlara inerek, nasıl bir vatan sevgisiyle dolu olduğunu bir kez daha göstermiştir. FETÖ tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına kulak veren milyonların, ülkemizin dört bir yanında, vatana, bayrağa ihanet eden hainlere karşı genç, yaşlı demeden, tankların önüne yatarak, uçakların mermilerine göğüs gererek, korkusuzca kahramanlık sergiledikleri bir gecedir.

Türk milletinin demokrasi ile yaşama özgürlüğüne, içte ve dışta bağımsızlığına, ülkenin huzur ve refahına göz dikenlerin yapmaya çalıştıkları kalkışmayı, milyonların bastırdığı bir destandır 15 Temmuz. Rabbim bu birliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Vatanımızı her türlü ihanetten korusun. Dünya tarihinde bir ilki yaşatarak, darbecilere darbe yapan halkımızın önünde saygıyla eğiliyor, sizleri tekrar saygı ve hürmetle selamlıyorum” dedi.

“Bedenler Bayraklaşıyor”
“Bu memleketin bekası için her gün bedenler bayraklaşıyor” diyerek sözlerine başlayan Kaymakam Aziz Mercan; “Türk Milleti, tarihi içerisinde büyük zorlukları başarmış bir millet. Bugün gerçekten bir arada birlik ve beraberlik içerisinde bulunabiliyorsak 15 Temmuz şehitlerimizin ve gazilerimizin bize sağlamış olduğu bu ortam vesilesiyle bir aradayız. Türk Milleti, her zaman onları anacak ve yaşatacak” şeklinde konuştu. Türkiye’nin bugün dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olduğunu da belirten Mercan, “Başta FETÖ olmak üzere bütün terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele edeceğimize hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Eğer ki darbe olsaydı, Türkiye çok karanlık bir ortam içerisinde olacaktı. Allah, gerçekten bizi korudu. Bunlar son olsun. Milletçe huzur ve güven içerisinde yaşayalım” dedi.
 

YORUMLAR