"YABANCI YATIRIMCIYA KARŞI ÇIKMAK, ÖNYARGILI BİR YAKLAŞIMDIR"
Başkan Genç, Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye destek verdi:
Trabzon’un Araklı ilçesinde Kuveytli bir yatırımcının arsa satın almasını olumlu karşıladığı için ilçe Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi'ye yöneltilen eleştirileri 'haksızlık' olarak yorumlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Yabancı sermaye ve özellikle en yoğun turizm bağımızın olduğu Körfez ülkelerinden gelen yatırımcılara yönelik önyargılı yaklaşımla gösterilen bu karşıtlık kabul edilemez" dedi.
Trabzon’un Araklı ilçesinde Kuveytli bir yatırımcının arsa satın almasını olumlu bulan ve "Hayırlı olsun" dediği anların videosunu sosyal medya hesabından paylaşan ilçe Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi, bazı çevrelerin yoğun eleştirilerine hedef oldu. Çebi'ye yönelik tepkilerin haksızlık olduğunu vurgulayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, eleştirilerin yabancı yatırım karşıtlığı ve Körfez ülkelerinden gelen yatırımcılara yönelik önyargılarla yapıldığını söyledi.
TURİZM VE EKONOMİ VURGUSU
Yabancı yatırımın Trabzon’un ekonomisi ve turizm potansiyeli açısından önemli bir değer taşıdığını vurgulayan Başkan Genç, “Araklı ilçemizde gerçekleşen bir arsa satışı üzerinden, ilçe Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Avni Coşkun Çebi’ye yönelik sosyal medya ve bazı çevrelerden gelen tepkileri üzüntüyle takip ediyoruz. Sayın Başkanımızın da ifade ettiği gibi, bölgemize yatırım yapan Kuveytli bir misafirimizin bu arsayı satın alması tamamen yasal bir şekilde gerçekleşmiştir. Trabzon'umuz son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden yoğun bir ilgi görmekte, bu ilgi; yatırım, turizm ve sosyal ilişkiler anlamında şehrimize önemli katkılar sunmaktadır. Bu çerçevede yapılan yatırımların, bölgemizin ekonomik kalkınmasına ve istihdamına doğrudan katkı sağladığı ortadadır. Arsa alımları, konut yatırımları ve turizm faaliyetleri sayesinde hem yerel esnafımız kazanmakta hem de bölgemizin uluslararası tanınırlığı artmaktadır” dedi.
YATIRIMCILARA DESTEK OLMALIYIZ
Başkan Genç, şunları söyledi: “Ne yazık ki bu olumlu gelişmeyi hedef alan bazı söylemlerin, yabancı sermaye karşıtlığı ve özellikle en yoğun turizm bağımızın olduğu Körfez ülkelerinden gelen yatırımcılara karşı önyargı içeren bir dille ifade edilmesi asla kabul edilemez. Bu tür söylemler, ne Türkiye’nin misafirperverliğiyle bağdaşır ne de milli çıkarlarımızla örtüşür. Trabzon’un ve tüm Karadeniz Bölgesi’nin kalkınması için gerek yerli gerekse yabancı her türlü yasal yatırımın arkasındayız. Araklı Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Avni Coşkun Çebi, ilçesini bir cazibe merkezi haline getirmek için yoğun çaba sarf etmektedir. Yaptığı her çalışma, Araklı’nın marka değerini artırmak, yatırımcıları bölgeye çekmek ve gençlerimize daha fazla istihdam sağlamak amacını taşımaktadır. Kendisine yöneltilen haksız eleştirileri reddediyor, bu vizyoner yaklaşımından dolayı kendisine desteğimizi ifade ediyoruz. Unutulmamalıdır ki, bugün yapılan bu yatırımlar, yarının güçlü Trabzon’unun temelleridir. Turizmden tarıma, inşaattan hizmet sektörüne kadar her alanda dışa açılan ve gelişen bir Trabzon hepimizin ortak hayalidir. Bu hayalin gerçekleşmesi için atılan her adıma destek olmalı, yatırımcılara güven vermeliyiz.”