Fuat Atik "Vefa Ödülü" sahibi oldu

23 Mayıs 2024 - 18:31

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrası Hatay'a koordinatör vali olarak atanan ve o dönem kanser tedavisi gören eski Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Uluslararası İyilik Ödülleri"nde "Vefa Ödülü"nün sahibi oldu.

Türkiye ve dünya genelindeki iyilik öncülerine ödül takdim etmek üzere Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, ödüller Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi.

Takdim töreninde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da yer aldı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde hayatını kaybeden Hatay Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Denizli Valisi olarak görev yaparken Asrın Felaketi’nde Hatay’a koordinatör vali olarak atanan ve o dönemde kanser tedavisi gören Ali Fuat Atik ve TDV’nin yardım kampanyalarında, kurban bağışlarında, ihtiyaç sahiplerinin eksiklerinin tamamlanmasında yer alan sanatçı Murat Kekilli, Yurt içi Vefa Ödülleri’ne layık görüydü.

“Canı pahasına mücadeleye koştu”

Ali Fuat Atik için hazırlanan videoda şu ifadelere yer verildi: “Denizli Valisi olarak görev yaparken asrın felaketi yaşayan ülkemizin, bu yıkımdan en çok etkilenen illerinden Hatay’a koordinatör vali olarak atandı. Onun hikayesi burada gün yüzüne çıktı. Vali Atik’e birkaç ay önce kanser teşhisi konulmuş, o bu durumu yakınlardan gizleyip Hatay’da canı pahasına mücadeleye koşmuştur. Hastalığını hiçe sayıp, hastalığını ihmal etme pahasına Hatay’ı terk etmedi. Çoğu zaman bir konteynerin içinde devam etti tedavisine, sessizce…  Onun doğası gereği sergilediği bu güzellik, iyilik fark edildi. Herkesin göğsünü kabartıp, gözünü yaşarttı.”

“Şükranlarımı arz ediyorum”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödülü alan Ali Fuat Atik, “Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen Uluslararası İyilik Ödülleri kapsamında; 6 Şubat’ta meydana gelen asrın felaketinde Hatay’daki çalışmalarımızdan dolayı Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden Vefa Ödülünü alma şerefine nail oldum. Milletin evinde bizi ağırlayan, mazlumların umudu ve Türkiye Yüzyılı’nın mimarı Sayın Cumhurbaşkanımıza şükran ve minnetlerimi arz ediyorum” ifadelerini kullandı.