Bakan Memişoğlu Filistinli hastaları ziyaret etti
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, resmî temaslarda bulunmak üzere gittiği Mısır'daki ziyaretinin birinci gününde Kahire'de çeşitli temaslarda bulundu. Bakan Memişoğlu, Nasser Hastanesinde tedavi gören Filistinli hastaları ziyaret etti ve Mısır Sağlık Bakanı Khaled Atef Abdelghaffar ile bir araya geldi.
Kahire Uluslararası Havalimanı’nda protokol tarafından karşılanan Sağlık Bakanı Memişoğlu, programının ilk bölümünde Nasser Hastanesine geçti. Burada Filistinli hastalar ve hasta yakınlarıyla görüşen Memişoğlu, hastaların sağlık durumlarına ilişkin yetkililerden bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.
Bakan Memişoğlu, öğleden sonra Mısır Sağlık Bakanı Khaled Atef Abdelghaffar ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ile Mısır arasında sağlık alanındaki iş birliklerinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı, önümüzdeki döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Resmî temasları kapsamında Kahire’de Büyük Mısır Müzesi ile Giza Piramitlerini de ziyaret eden Sağlık Bakanı Memişoğlu, günün sonunda Mısır Sağlık Bakanı Abdelghaffar’ın ev sahipliğinde düzenlenen resmî akşam yemeğine katıldı.