AK Parti Milletvekili Mertoğlu'ndan 'Memleketçilik' Eleştirilerine Sert Yanıt

04 Aralık 2025 - 20:02

AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, bazı siyasi parti liderlerinin Cumhurbaşkanı'nın Rizeli olmasına yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. Mertoğlu, siyaseti 'memleketçilik yarışı' olarak gören anlayışı reddederek, görevlerin 86 milyonun emaneti olduğunu vurguladı.

Ankara - AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, Meclis kürsüsünden yaptığı sert çıkışla, son günlerde siyasi çevrelerde tartışma konusu olan "memleketçilik" söylemlerine karşı net bir duruş sergiledi. ​Mertoğlu, konuşmasında makamların coğrafi bir rekabetin ödülü olmadığını belirterek, "Bizim siyaset anlayışımızda makamlar ne memleketçilik yarışıdır ne de şehirler arası bir rekabetin ödülüdür. Bizim için her görev 86 milyonun emanetidir" dedi. ​"Rizeli Olmak Üstünlük Değil, Daha Fazla Sorumluluktur" ​Cumhurbaşkanı'nın Rizeli olmasının kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu ifade eden Mertoğlu, bu durumun bir üstünlük vesilesi yapılmaması gerektiğini kaydetti: ​"Elbette Cumhurbaşkanımızın Rizeli oluşu bizim için bir gurur kaynağıdır, Allah başımızdan da eksik etmesin ama bu gurur, kimseye karşı bir üstünlük değil, tam tersine, daha fazla sorumluluk demektir. Biz bölgecilikle değil, milletin tamamına hizmet etmekle övünürüz." ​"Millet İradesini Baş Tacı Ederiz"

​Türkiye'ye hizmet etmenin tek şartının milletin güveni ve desteği olduğunu vurgulayan AK Parti Milletvekili Mertoğlu, bölgecilik üzerinden siyaset üreten anlayışı eleştirdi: "Biz, makamı memleketin tapusu gibi gören bir anlayışın değil, milletin iradesini baş tacı eden bir geleneğin temsilcileriyiz."

​Mertoğlu, konuşmasını Türkiye'nin birliğine dikkat çekerek sonlandırdı: "Bölgecilik üzerinden siyaset üretmek bizim siyaset kültürümüze de milletimizin ortak vicdanına da yakışmaz. Türkiye doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine 81 vilayetiyle büyük bir ailedir."