DÜRÜMLÜ KATLİAMI-GÖNÜL BAĞI
Reklam
Dr. Mustafa Naci Yalçınkaya

Dr. Mustafa Naci Yalçınkaya

Köşe Yazısı

DÜRÜMLÜ KATLİAMI-GÖNÜL BAĞI

23 Mayıs 2016 - 16:02

PKK  Terör örgütü kurulduğu günden bu güne SİVİL KATLİAMLAR yaptı ve yapmaya da devam ediyor.Bu katliamları da özellikle HAKLARINI savunduklarını iddia ettikleri SİVİL KÜRTLERE yaptılar.Bebekleri öldürdüler,çocukları öldürdüler,hamile kadınları öldürdüler,yaşlıları öldürdüler,sivilleri öldürdüler.DÜRÜMLÜ KATLİAMI sivillere yönelik  yaptıkları son katliam oldu.

Terör örgütünden başka türlü bir hareket beklemenin ne kadar manasız olduğunu apaçık ortaya koydular.Barış türküleri söylemek,seçim meydanlarında Türkiyelilik nutukları atmak,kardeşlikten ,insanlıktan bahsetmek sadece “aydın geçinen” insanları kandırmaya yetti.

P.K.K nın yaptığı sivil katliamlardan  sadece 10 tanesi;

*20 Haziran 1987 Mardin Pınarcık;16 çocuk,6 kadın toplam 30 kişiyi öldürdüler

*18 Ağustos 1987 Eruh’ta; 3 ve 6 günlük bebekler dahil 25 sivil öldürdüler

*10 Haziran 1990 Güçlükonak’ta 12 çocuk,7 kadın toplam 27 kişiyi katlettiler

*11 Haziran 1992 Tatvan da 13 kişi kurşuna dizdiler

*1 Ekim 1992 Bitlis Cevizdalı’da 30 kişiyi öldürdüler

* 5 Temmuz 1993 Başbağlar da 33 kişiyi katlettiler

* 18 Temmuz 1993       Bahçesaray sündüz yaylası 14 ‘ü çocuk 24 kişi katledildi

*21 Ekim 1993 Derince köyünde 24 kişiyi katletti,

*1 Ocak 1994 Savur’un iki köyünde 11 i çocuk 21 kişi katledildi

*1 Ocak 1995 Kulp Hamzalı köyünde 20 kişi katledildi.

Terör örgütü PKK ilk yıllarında kendine rakip olarak gördüğü Grup,Parti,STK gibi oluşumlara saldırdı.Daha sonraki yıllarda ise kendine biat etmeyen destek vermeyen aşiretleri hedef aldı.Son yıllarda ise KOBANİye destek bahanesi örneğinde olduğu gibi  Doğu ve Güneydoğu bölgesinin sokaklarında sivil  infazlar yaptılar.Temmuz 2015 den itibaren de Özerklik,Hendek ,Çukur siyaseti ile bölgeyi , CANLI  bombalar ile ülkenin her tarafında sivilleri hedef almış durumdalar.

Terör örgütü PKK ve yandaşları kur(dur)uldukları ilk günlerden itibaren Kürtlere ve bölgedeki halka eziyet etti.Gerektiğinde de öldürmekten kaçınmadı.Kendi gibi düşünmeyen hiç kimseye hayat hakkı tanımadığı ve  de tanımayacağını DÜRÜMLÜ KATLİAMI ile bir kez daha gösterdi.16 köylünün öldüğü katliamda cesetler lime lime olmuş.Normal şartlarda 1000 kilodan fazla ağırlığı olması gereken cesetlerden toplanabilen parçalar ancak 60 kilo olmuş.Bu kadar vahşileşen terör örgütü ve arkasındaki güçlere DÜRÜMLÜ köyü gerekli cevabı 16 CANI  ile  vermiş oldu.

Bu katliama bölge insanının siyasi temsilcisi olduğunu iddia eden  HDP’ den yeterli ses çıkmadı.Ülkemizdeki her olayda“sivil katliam yapılıyor” diye ayağa kalkan STK larımız,aydınlarımız,entellerimiz,akademisyenlerimiz ve onlarla paralel hareket eden uluslararası kuruluşların da sesini duyamadık. Bu olumsuz durumlar  millet olarak sorumluluğumuzu daha da artırıyor.

Öncelikle Dürümlü katliamının acılarını paylaşmamız gerekir.Bunu yapmanın en iyi yolu bizzat Dürümlüye giderek acılı ailelerin gözlerinin içine bakarak gönüllerindeki acıyı paylaşmaktır.Bunu yapamıyorsak iletişim araçları ile acılarını paylaşmalıyız.Millet olmanın yolu;sevincimizi paylaştığımız gibi acılarımızı da paylaşarak GÖNÜL BAĞIMIZI güçlendirmekten geçer.

YORUMLAR