AHLAKSIZLIK VE DİN DÜŞMANLIĞI
Reklam
Dr. Mustafa Naci Yalçınkaya

Dr. Mustafa Naci Yalçınkaya

Köşe Yazısı

AHLAKSIZLIK VE DİN DÜŞMANLIĞI

06 Ocak 2018 - 21:23

Geçtiğimiz hafta, DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ internet sitesinde EVLİLİK konusundaki bilgilerden yola çıkarak başta DİYANET kurumu  olmak üzere dinimize AHKLAKSIZCA SALDIRILAR yapıldı. Bunu fırsat bilenler de içlerindeki İSLAM DİNİ düşmanlığını hayasızca kustular. İki şey aynı anda yapılmaya çalışıldı. Birincisi DİYANET kurumuna saldırmak, ikincisi ve daha vahimi İSLAM DİNİNE açıkça saldırmaya cesaret edemeyenlerin düşmanlığı.

Diyanet İşleri Başkanlığı kurum olarak kendine karşı yapılan saldırılara nasıl cevap vereceğini bilir. İslam Dinine açıkça saldırı yapamayanların kin kusması da onların AHLAKSIZLIĞIDIR. Üzerinde durmak istediğim husus ise “bilgi eksikliği-yanlışlığı” sonucu olarak bu ahlaksız saldırılara çanak tutanlar için  bildiklerimi paylaşmaktır.

 

DOĞURGANLIK YAŞI; Kadınların ilk adet(menarj) gördüğü yaş ile son adet(menapoz) gördüğü yaşları arasında hamile kalabilme dönemine denir. Bu dönem Dünya Sağlık Örgütünün Kabul ettiği ve ülkemiz için de geçerli olan  15-49 yaş olarak kabul edilir. Bu hususta  Sağlık Bakanlığının 15-49 YAŞ KADIN İZLEM formu da mevcuttur. Bu bilgiler ışığında ülkemizde evlilik yaşı 15 yaşında başlıyor ,resmi kayıtlar böyle  demek mümkün müdür? Veya bu güne kadar böyle bir iddiada bulunanı duyduk mu?

ERGENLİK (Adölesan) dönemi; Çocukluktan erişkinliğe geçişi tanımlamakta ve D.S.Ö Ergenliğin  10-19 yaşlar arasında olduğunu bildirmektedir. ). Ergenlik döneminde  üç önemli gelişim alanı var : 1-Fiziksel gelişim 2-Cinsel gelişim 3- Psikososyal gelişim. İlk olarak başlayan da FİZİKSEL olandır. 8-13 yaşları arasında görülmeye başlar. 9 -16 yaşları arasında kızlar ilk adetlerini görürler. 11-18 yaş arası erkekler  sperm üretimine başlarlar (Ergenlik için söz konusu olan bu kilometre taşları çocuğun beslenme durumuna bağlı olarak ta değişmektedir).

Fiziksel evreyi Cinsel gelişim ve psikososyal gelişim evreleri takip eder. Birbiri içinde geçirgenlik gösteren bu üç evre; genetik yapıya , beslenme durumuna, ülkelerin gelişmişlik durumuna, coğrafi şartlarına, sosyokültürel yapılara göre değişkenlik gösterir.

Bu kadar geniş ve değişkenlik gösteren bir durum için kız çocukları “9 yaşında ilk adet görebilir” bilgisini paylaşan  DİYANETE “9 yaşındakilere evlilik izni veriyor” demek ahlaksızlığın taa kendisidir.

ADÖLESAN (ERGENLİK) DOĞURGANLIK; Bu tanım hem D.S.Ö tarafından hem de ülkemizde Akademik-Eğitim-Hizmet  çalışmalarında  kullanılan bir tanımdır. Ve de 15-19 yaş arasındaki kadınların  doğurganlığını ifade eder. Şimdi bu çalışmaları yapan kurum ve kuruluşlar EVLİLİK YAŞINI 15 yaş olarak mı kabul ediyor. Böyle bir iddia olabilir mi?.

Sonuç olarak okumayan bir toplum olarak bilgi eksikliğimizden yararlanan art niyetli kişiler bu tür yayınları hep  yapmıştır. Yapacaklardır da. Bize düşen ise rakip gördüğümüze yapılan her saldırıyı sahiplenmeden önce işin asılını öğrenmektir. DİN DÜŞMANLIĞI yapmak yasak değil. Dinimiz İSLAM DİNİNİ bu ülkede yaşayan herkesin kabul etme zorunluluğu da yok. İslam dinine  karşı olmak veya İSLAM DİNİNİ yok etmek   isteyen de olabilir .Ancak  bunu açık açık yapmalıdır. Ahlaksızlık yapmaya gerek yok

YORUMLAR