VALİ ÇEBER KISA SÜREDE RİZE’Yİ KUCAKLADI
Reklam
BAYRAM ALİ KAVALCI

BAYRAM ALİ KAVALCI

VALİ ÇEBER KISA SÜREDE RİZE’Yİ KUCAKLADI

22 Kasım 2018 - 19:53

Öncelikle var olan bir gereceği yazarak, Rize’mizin çiçeği burnunda yüzünden tebessüm eksik olmayan, genç ve dinamik yeni Valimiz sn. Kemal Çeber’den bahsedeceğim.

Peki, var olan gerecek nedir? Rize kamuoyunda çok konuşulan Rize’ye gelen valilerimizin görev sürelerinin kısa sürmesidir. Bu bilinen gereceği sn. valimiz Kemal Çeber beyi ziyaretimde de dile getirdim. Yeni Valimize makamında iyi dileklerimle Rize’mizde uzun yıllar hizmet vermesi temennisinde bulundum. Valimizde, bendenizde gülerek inşallah dedik.

Valimizin uzun yıllar Rize’ye hizmet vereceği, Karabük Valiliğinden, Rize Valiliğe atanması Karabük kamuoyunda bir hayli üzüntüye neden olduğu o bölgede yayımlanan basın kuruluşlarında yapılan haberlerden anlamış olduk. Basın dostu ve mesainin çoğunluğunu makamı dışında Rize genelinde sahada yürüteceği çalışmalarıyla tanının, güler yüzlü genç valimizi ziyaretimizde, “Kavalcı bey, beni cadde, mahalle, köy, ilçe, beldelerimizde halkımızın arasında çok görebilirsin.” ifadeleri şahsımı ve beraberimdeki diğer gazeteci arkadaşlarımla bir hayli mutlu etti. Oldukça kucaklayıcı, dinleyici ve mesleki kariyerinde genç sayılmasına rağmen oldukça önemli konum ve görevlerde bulunan, bürokrat olarak görev yaptığı yer ve konumlarda oldukça sevilen ve başarılı çalışmalarıyla tanınan, Sn. Kemal Çeber beyin Rize Valiliğine atanması bizleri sevindirdiği gibi, Karabük halkını da bir hayli üzdüğü görüldü. Valilik noktasında Karabük halkını tekrardan sevindirecek olan bir gelişme yeni valileri Sn. Fuat Gürel beyin, yıllar önce Rize Vali yardımcılığı görevinde Rize halkı tarafından çok sevilen, sn. Çeber gibi başarılı, Ankara Etimesgut Kaymakamı görevinden Karabük Valiliğine atanmış olmasıdır.

Geldiği günden beri, Rize Merkez ve Rize’nin ilçe ve beldelerinde ki kurum ve kuruluşlardan brifingler alan, kısa zamanda Rize’yi tanıyan, halkla bütünleşen Rize’nin, güler yülü, tatlı dilli ve oldukça çalışkan yeni valisi sn. Kemal Çeber’i biraz tanıyalım.

1972 Yılında Tokat ili Artova ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Tokat’ta tamamladı, 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1994 yılında kaymakam adayı olarak başladığı mülki idare amirliğinde; sırasıyla Burdur-Karamanlı, Tunceli-Hozat, Burdur-Gölhisar Kaymakamlığı, Karabük Valiliği görevlerinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde, bir yıl süreyle Hukuk Müşaviri olarak çalıştı, 2007 yılında Mülkiye Başmüfettişliğine atandı. Yedi yıl süren Başmüfettişlik görevinin ardından 2014 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü emrine görevlendirildi ve Vali olarak atandığı 21 Haziran 2017 tarihine kadar bizzat Emniyet Genel Müdürü ile birlikte çalıştı. 1996 yılında dokuz ay süreyle İngiltere’de,2013 yılında da bir yıl süreyle Amerika Birleşik Devletleri’nde başta Kamu Yönetimi olmak üzere farklı alanlarda çalışmalar yaptı. Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunduğu sürede Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA) hakkında incelemeler yaptı ve araştırma raporları hazırladı.

Yurt dışında gerçekleştirdiği çalışmaların yanı sıra Süleyman Demirel Üniversitesi’nde hazırladığı ”Mali Yönüyle Afet Yönetimi” konulu yüksek lisans teziyle, gelişmiş ülkelerde uygulanan afet yönetim sistemleriyle, ülkemizde uygulanan afet yönetim sistemini mukayese ederek, bu çerçevede kentleşme sorunlarına ve afetlerin mali açıdan yönetimi konularındaki çözüm önerilerini sıraladı ve bu konudaki uzmanlığıyla TBMM’de hazırlanan Afet ve Acil Durum Yasası komisyon çalışmalarına katılarak yasa

taslağının hazırlık süreçlerinde aktif görev aldı. Başbakanlıkta yürütülen; Kamu Hizmet Standartlarının Tespiti, Kamu Hizmetlerinin İyileştirilmesi ve Bürokrasinin Azaltılması projelerinde de görev alan Sayın ÇEBER’in kriz, afet ve acil durum yönetimi, kentsel dönüşüm başta olmak üzere farklı konularda yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır. Kamu Yönetimi alanında kurs, seminer ve benzeri eğitimlere katılmış; farklı ülkelere kısa süreli mesleki çalışma ziyaretleri gerçekleştirmiştir.

27.10.2018 tarihli ve 30578 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 26.10.2018 tarih ve 2018-202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Rize Valiliğine atanarak 07.11.2018 tarihinde görevine başlamıştır. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Rize Valisi Kemal ÇEBER evli ve iki çocuk babasıdır.

YORUMLAR