RİZE MİLLİ EĞİTİMDE 2023 EĞİTİM VİZYONU START ALDI
Reklam
BAYRAM ALİ KAVALCI

BAYRAM ALİ KAVALCI

RİZE MİLLİ EĞİTİMDE 2023 EĞİTİM VİZYONU START ALDI

18 Ocak 2019 - 09:01

Rize’nin eğitimde başarılı iller arasında olması için kendisine verilen her türlü yöneticilik görevlerinde bir ömrünü eğitime adamış, Eski Rize İl Milli Eğitim Müdürü rahmetli Ahmet Hamdi Yılmaz beyin vefatının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığından, Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Sn. Yaşar Koçak’ın, bakanlıktaki daha önceki önemli görevi Rize’de birlikte çalıştığı Eğitim kadrosu, öğrenciler ve Sosyal etkinlikler açısından önemli kazanımlar elde edilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığının oldukça tecrübeli ve geçmişi başarılı çalışmalarla dolu, yeni Rize İl Milli Eğitim Müdürü sn. Yaşar Koçak, 10 Ocak Çalışan gazeteciler vesilesi ve de Rize basınıyla tanışma kapsamında birkaç gün önce, Öğretmenler evinde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

Yoğunluğum nedeniyle henüz makamına gidip tebrik ziyaretinde bulunamadığım, Milli Eğitim İl Müdürümüzün öğretmenevindeki Rize basınıyla gerçekleştirmiş olduğunu basın toplantısında Rize’deki eğitimle ilgili var olan ve bundan böyle olması gereken çalışmalarla ilgili bilgi ve açıklamalarından bir hayli etkilenip, Rize’nin eğitimde artık özlenen ve beklenen konumlara geleceğinin sevincini yaşadım.

Bir ay zarfından, Rize genelindeki okullar, öğretmenler, öğrenciler gibi velhasıl Eğitim camiasını ilgilendiren her konu ve konumla ilgili çok detaylı bilgilere kısa sürede sahip olan, Rize Milli Eğitim İl Müdürü sn. Koçak, kendisi ile birlikte çalışan ekibinin tecrübe, bilgi, birikim ve çalışma azmine sürekli vurgu yaparak, bu noktada sıkıntısına olmadığını, şanslı olduğunu ifade etti.

Sn. Milli Eğitim Müdürünün mevcut kadrosuna yönelik övgülerinde hem bundan sonraki çalışma azım ve motivasyon noktasında doğru tespiti görülen başarılı bir faktördür. Bunun gerçek olduğu Rize kamuoyu ve öğrenci velileri tarafından da bilinmektedir. Örnek verecek olursak bu başarılı kadronun ilk yazacağım isimlerden biriside Rize Milli Eğitim İl Müdürlüğüne aylarca vekalet eden, başarılı çalışmalarıyla tanınan mevcut İl Müdür yardımcısı sn. Mustafa Kalender’dir.

Rize İl Milli Eğitim Müdürü sn. Yaşar Koçak’ın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri, okul müdürleri ve öğretmenlerin katılımıyla Rize Öğretmenevinde gerçekleştirdiği ilk kapsamlı toplantısındaki açıklamaları, bundan böyle Rize’de eğitimin ilerleyen ay ve yıllarda Türkiye genelindeki Eğitim başarılarından Rize’nin ve kendisinin isminden bahsettireceğinin işaretlerini gözlemlemiş oldum.

Sn. Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak’ın, 2023 Eğitim Vizyonu tanıtım ve bilgilendirme toplantısı konuşmasını bilgilerinize sunuyorum. Sn. KOÇAK, “2023 Eğitim Vizyonu, sabır, emek, samimiyet ve fedakârlık isteyen uzun bir süreç olan eğitim öğretim konusundaki atılım ve şahlanış stratejimizin yol haritasını ifade etmektedir. Türkiye’nin artık eğitim öğretim alanında sıçrama yapma, nicelikten niteliğe bir şahlanışı ve hamleyi gerçekleştirme zamanı gelmiştir. Bugün burada Sayın Bakanımızın 23 Ekimde açıklamış olduğu 2023 Vizyon Belgesinin eğitimin tüm paydaşlarıyla paylaşılması adına toplandık. Bu süreçte en önemli sloganımız acele etmeden hızlı hareket etmek olacak. Bunu önemsiyoruz. Bu süreç içerisinde işleri birbirine karıştırmadan her bir işi kendi kulvarında çözülebilecek, sonuçlandırabilecek en kısa süre içerisinde yapmak istiyoruz. Bunun için Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hem deneyimi, hem personeli, hem fiziki imkanları uygundur. Eğitimi bir bütün olarak ele almamız gerekir. Bu çalıştayın öncesinde 11 ilçemizde mini çalışma grupları ile 2023 Vizyon Belgesi değerlendirme toplantılarımızı yaptık, bugün de burada tüm ilin çalışma grubunu siz değerli katılımcılarla gerçekleştireceğiz. Başarılar diliyorum.” dedi.

Sevgili okuyucularım, bu sefer gerçekten, Rize’deki eğitim çıtasını ülke ortalamasının üzerinde çıkartacak birkaç yıl içerisinde, Rize eğitiminde önemli başarıları hayata geçirecek olduğuna inandığım, kendisini dinlerken intibaı elde ettiğim, Sn. yeni Rize İl Milli Eğitim Müdürümüz sn. Yaşar Koçak’a çalışmalarında üstün başarılar diliyorum.

YORUMLAR