KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN TARAFIMA GELEN YAZI
Reklam
BAYRAM ALİ KAVALCI

BAYRAM ALİ KAVALCI

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN TARAFIMA GELEN YAZI

07 Ağustos 2018 - 19:41

35 yılı aşkındır basın dünyasında yer almaktayım. Türkiye Gazetesi yayın topluluğundan emekli olduktan sonra, genç bir muhabir gibi değil de, yürütmekte olduğum öncelikli görevlerimden artan zamanlarımda başta görevlerimle ilgili haber değeri taşıyan faaliyetleri içeren haber ve köşe yazılarıma ülkemin, Rize’nin ve bölgemin faydasına yapıcı, uyarıcı ve araştırma ağırlıklı yazılar yazma alışkanlığımı sürdürmeye devam ediyorum.

Bu köşe yazılarımın birisi de 23 Temmuz 2018 tarihinde, Rize-Erzurum komşu iller güzergâhındaki Ovit tüneli ve devamında yapımı sürdürülen, Kırık, Dallıkavak tünel ve yol bağlantılarıyla ilgili çalışmalara yönelik köşe yazım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğümüzün dikkatini çekmiştir. Bu yazıyı yazmam noktasında Rize- Erzurum Ovit ve Kırık tünelleri ve diğer yol güzergâhları noktasında gönüllü olarak kamuoyu oluşturan, eski Erzurum İl Genel Meclis üyesi Sn. Tahsin Bayramoğlu’nun bu güzergâhın daha da kısalması için, Dallıkavak’tan sonra bu güzergâhı yeni tespit ettiğini, yeni bir tünelle Kavaklıdere güzergâhından devam etmesini istediği yeni bir tünelle yolun 40 km. daha kısalacağını iddia ediyor. Bu güzergâhla ilgili çizdirmiş olduğu proje ile ilgili haritayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştıramadığından, Rize ve Erzurum basın aracılığıyla bu proje ile ilgili medyada yaptırmış olduğu haber ve köşe yazılarımız, Karayolları Genel Müdürlüğümüzün dikkatini çekmiştir.

Bir kısım Rize ve Erzurum basınında yer alan ismi gecen bu güzergâhlarla ilgili yazılarımız nedeniyle, Kara Yolları Genel Müdürlüğü tarafından e-posta adresime bilgi aktarımı yapılmıştır. Rize-İspir-Erzurum güzergâhında Ovit tünelinin devamı olan tünel ve yollarının devam eden, hizmete açılan çalışmalarla ilgili tarafına gönderilen resmi yazıyı virgülüne ve noktasına dokunmadan bilginize aktarıyorum. Bu duyarlılığı nedeniyle Kara Yolları Genel Müdürlüğümüze teşekkürlerimi sunuyorum.( b.a.k.)

Sayın KAVALCI,

24 Temmuz 2018 tarihli Taka Gazetesinde yer alan köşe yazınıza ilişkin açıklamalarımız aşağıda yer almaktadır:

Erzurum-İspir-Rize Devlet Yolu, toplam 176 km uzunluğunda olup, 63 km’lik kesimde bitümlü sıcak karışım (BSK) kaplamalı bölünmüş yol çalışmaları tamamlanmıştır. Yapımı tamamlanan, çalışmaları devam eden ve planlanan toplam 2x44 km uzunluğunda 19 adet tünelin yer aldığı güzergâhta trafiğe sunulan tünellerimiz, yolun standardını artırmış, 12 ay hizmet verir hale gelen yolda zamandan ve taşıt işletme giderlerinden tasarruf sağlamıştır. Aynı güzergâhta yapımına devam edilen ve yapılması planlanan tünel projeleri de Erzurum ile Rize illerimiz arasında daha konforlu ve güvenli bir yol ağının tesis edilmesine önemli katkı sağlayacaktır.

Yazınızda yer verdiğiniz Erzurum Çevre Yolu Havaalanı Kavşağı’ndan itibaren 14 km’lik yeni bir bağlantı ve 10 km uzunluğunda yeni bir tünel projesini kapsayan Kavaklıdere Tüneli projesine ilişkin Kurumumuzun bir çalışması bulunmamaktadır. Bölgede ulaşımı sağlayan bölünmüş yol standardındaki mevcut yolumuzun bitümlü sıcak karışım kaplama çalışmaları Dallıkavak Tüneli bölgesine kadar tamamlanmıştır.

Basın ve Halkla İlişkiler Birimi.

YORUMLAR