GENÇLER İSLAM DİNİNİ İYİ ÖĞRENMELİ
Reklam
BAYRAM ALİ KAVALCI

BAYRAM ALİ KAVALCI

GENÇLER İSLAM DİNİNİ İYİ ÖĞRENMELİ

11 Mayıs 2018 - 00:40

Dünyanın neresinde olursa olsun, her insana önce lâzım olan şey, dinini, imanını öğrenmektir. Din, eskiden İslâm âlimlerinden kolayca öğrenilirdi. Şimdi, ahir zaman olduğu için, hiçbir yerde hakiki din âlimi kalmadı gibi. Cahiller, İngilizlere satılmış olan ahmaklar, din adamı olarak her tarafa yayıldı.

Şimdi dini, imanı doğru olarak öğrenmek için tek çare, Ehlisünnet âlimlerinin kitaplarını okumaktır. Bu kitapları bulmak, Allahü telanın büyük bir ihsanıdır. İslâm düşmanları, gençleri aldatmak için, bozuk din kitapları yayıyorlar. Hakiki din kitabı bulup okumak, çok güç oldu. Gençler, muhtelif oyunlara bağlanıp, hakiki kitap bulmaktan ve okumaktan mahrum edilmektedir. Birçok gencin, oyundan başka bir şey düşünmediklerini görüyoruz. Bu hastalık, gençler arasında yayılmaktadır.

Müslüman ana-babaların, çocuklarını bu hastalıktan korumaları çok lâzımdır. Bunun için, çocuklarına dinini haber vermeleri ve din kitabı okumaya alıştırmaları lâzımdır. Bunun için, çocuklarının zararlı oyunlara dadanmalarını önlemelidirler. Bazı ahbaplarımızın çocuklarının zararlı oyunları oynamaktan yemek yemeyi bile unuttuklarını görmekteyiz. Böyle çocukların, okul kitaplarını bile okuyup sınıf geçmeleri imkânsız olmaktadır. Anaların, babaların çocuklarına hâkim olmaları, kitap okumaya alıştırmaları lâzımdır.

Bunun için, İslâm Ahlâkı kitabını okumalıdır. Bu kitabı okuyan, dinini, imanını öğreneceği gibi, İslâm düşmanlarının nasıl çalıştıklarını da anlayacaktır. Analar, babalar bu vazifelerini yapmazlarsa, dinsiz, imansız bir gençlik hâsıl olacak, vatanımıza, milletimize çok zarar verecektir. Kaynak: Tam İlmihal…..

YORUMLAR