Reklam

Safranbolu Sıfır Atık Projesine Sahip Çıkıyor

Safranbolu Kaymakamlığı ve Belediyesinin öncülüğünde ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında gerçekleştirilen ‘5 Şişe Getir, Bez Çantanı Götür’ kampanyasına Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında devam edildi.

Safranbolu Sıfır Atık Projesine Sahip Çıkıyor

Safranbolu Kaymakamlığı ve Belediyesinin öncülüğünde ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında gerçekleştirilen ‘5 Şişe Getir, Bez Çantanı Götür’ kampanyasına Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında devam edildi.

Safranbolu Sıfır Atık Projesine Sahip Çıkıyor
22 Ocak 2019 - 17:51

Safranbolu Kaymakamlığı ve Belediyesi’nin öncülüğünde ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında gerçekleştirilen ‘5 Şişe Getir, Bez Çantanı Götür’ kampanyası Misak-ı Milli Meydanı’nda yapıldı. Safranbolu Esnaf Kefalet Kooperatifi desteğiyle düzenlenen organizasyona yoğun katılım gerçekleşirken vatandaşlara 500 çanta dağıtımı yapıldı.

Etkinlik sonrası bir açıklama yapan ve geçtiğimiz hafta gerçekleştirdikleri toplantıda hem sıfır atık hem de bez çanta ile ilgili Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odası ve marketleri de bu işe dâhil etmek istediklerini vurgulayan Ürkmezer; “ İnanıyorum ki bundan sonraki haftalarda tümü bu projeye katılacaklardır. Vatandaşlarımız sağ olsunlar uzun kuyruklar oluşturuyorlar. Burada amacımız sadece bez çanta dağıtmak değil. Vatandaşlarımızı bilinçlendirmek. Bununla ilgili de çalışmalarımıza başladık” dedi.

11.500 Pet Şişe Daha Toplandı

Bugün gerçekleştirilen organizasyon ile 11.500 pet şişenin daha geri kazanım için toplandığını belirten Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer; “Biz Safranbolu’da ki tüm kurum ve kuruluşların bu dağıtıma katkıda bulunmalarını bekliyoruz ki bugün de sağ olsunlar ilk destek veren Safranbolu esnaf ve Kefalet Kooperatifi oldu. Bugün onlarla işbirliği içerisinde dağıtım gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Safranbolu Örnek ve Öncü Olmaya Devam Edecek

Safranbolu’nun ‘Sıfır Atık’ projesinde pilot ilçe seçilmesinin ardından çalışmaların hızlandırıldığını kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bir ekip geldi ve bugün onlar da buradalar. Safranbolu’nun her noktasını geziyorlar ve raporlarını oluşturuyorlar. Atık getirme merkezi, mobil atık getirme merkezi ve ayrıştırma merkezi ile ilgili planlamamızı yapıyoruz. Bakanlıktan gelen ekipte bu güzelliğe bizimle birlikte eşlik ediyorlar. Safranbolu, her zaman ki öncülüğü ile hem bez çanta dağıtımında hem de ‘Sıfır Atık’ da bundan sonra da devam edecek. Önümüzde ki hafta da bu dağıtımı başka bir yerde tekrarlayacağız. Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri adına hem TSO’dan, hem Esnaf Odası’ndan, hem büyük firmalardan, hem de marketlerden de destek istiyoruz. Safranbolululara bu soğukta göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Belediye olarak tüm Sivil Toplum Kuruluşları ile beraber bu projeye devam edeceğiz. Safranbolu nasıl ki UNESCO ile, mimarisi ile, kültürü ile öncü oldu ise Sıfır Atık ile de öncü olmaya devam edecektir.

YORUMLAR