Reklam

“Safranbolu Okuyor” Projeler Zincirinin 3. sü...

“Safranbolu Okuyor” Projeler Zincirinin 3. sü olan “Gençlerle Başbaşa” Kitabının Dağıtıma Başlandı

“Safranbolu Okuyor” Projeler Zincirinin 3. sü...

“Safranbolu Okuyor” Projeler Zincirinin 3. sü olan “Gençlerle Başbaşa” Kitabının Dağıtıma Başlandı

“Safranbolu Okuyor” Projeler Zincirinin 3. sü...
27 Mart 2018 - 23:33

“Okumanın yaratıcılığa, düşünsel duygu dünyasına katkısı tartışılmaz. Okumak insana yeni hayatların, yaşantıların, tecrübelerini getirir. İnsanın zamanı iyi kullanması, kendine yatırım yapması, kendindeki değişim ve gelişimin farkına varması bireyler arasında önemli bir fark yaratır. İşte okumak bu noktada devreye girer. Bireyin empati ve düşünme gücü ruhsal yaşamın derinliklerinde gelişirken, aynı zamanda insan karakterinde sağduyu dediğimiz bir nitelik de kazandırır.” *

Bilindiği üzere 2017-2018 eğitim öğretim yılı başından itibaren Safranboluda eğitim gören öğrencilere hediye kitap basım ve dağıtımlarına başlanmıştır.

Safranbolu Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimince hazırlanan, Safranbolu Belediyesi tarafından desteklenen, “Gençlerle Başbaşa Projesi” kapsamında Ali Fuat Başgil’in 1949 yılından bu yana gençler için önemli tavsiyeler içeren kaynak niteliğindeki eser, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tavsiye edilen kitaplar listesinde yer almaktadır.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer tarafından öğrencilerin yaş ve okuduğu sınıf özellikleri göz önüne alınarak projeler kapsamında özel olarak tasarlanarak bastırılan kitabın dağıtımına ilk olarak 75. Yıl Anadolu Lisesinde başlandı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer kitap dağıtımı için ziyaret ettiği okullarda; “Safranbolu’da eğitim gören ilk ve ortaöğretim öğrencilerine 25 bin adet kitap hediye edildiğini, Kasım 2017 tarihinden bu yana ‘’Safranbolu Okuyor ‘’ projesi kapsamında kitap dağıtımlarının yapılmakta olduğunu ifade etti.

Gençlerin, kitapların yaşamlarımıza katkısını fark etmeniz, teknoloji ve bilişim olanaklarının yararı kadar toplumsal ve bireysel zararlarını, yarattığı zaman kaybını anlamanız, kitaplarla bu alışkanlıklardan uzaklaşmanız, okuma ve yazma çalışmalarına daha çok zaman ayırmanız bu projelerin ana konusunu oluşturuyor. Siz gençlere bundan sonrada okuma bilinci kazandırma hedefli yenilikçi projeler hazırlamak birinci derece önceliklerimiz arasında yer alacaktır” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

YORUMLAR