Reklam

RTSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU TOPLANDI

RTSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU TOPLANDI

RTSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU TOPLANDI
06 Aralık 2018 - 18:00

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yüksek İstişare Kurulu, 2018 yılının ikinci toplantısını İyidere Babillon Otel’de gerçekleştirdi. Kurul Başkanı TOBB YK Üyesi, Rize TSO Odası YK Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıya, kurul üyeleri, Abdulbaki Temizel, A.Vahap Köseoğlu, M.Emin Toprak, Ali Atılgan, Ali Şafak Şahinler, Fatih Kızıltan, Güven Aksoy, Hasan Kotil, M. Kemal Yazıcı, Murat Özdemir, Kaya Yıldırım, Rahmi Metin, Recep Taylan, Ümit Dursun ve Vedat Yavuz’un ve katılımıyla sağlandı.

Kurul Başkanı TOBB YK Üyesi ve Odanın Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu açılış konuşmasında, “Kurulda ortaya çıkacak görüş ve önerilerin ilimiz ve bölgemiz için yol gösterici nitelikte olacağını vurguladı. Buradan çıkacak fikirlerin ve görüşlerin RTSO çalışmaları ile gelecek vizyonuna katkıda bulunacağını belirtti. Uluslararası sanayi ve ticaretin farklı bir yöne evrildiğini vurgulayan Karamehmetoğlu Asya-Pasifiğe yönelen ticaretin yapay zeka ve robotik teknolojilerle desteklendiğini ifade etti.

Rize Belediye Başkanlığı için aday olan kurul üyesi Rahmi Metin’e başarılar dileyen, Başkan Karamehmetoğlu, Rize için yapılacak çalışmalara maddi ve manevi her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Yüksek İstişare Kurulu’nun görevleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Karamehmetoğlu, Odalara kanunla verilen görevler hakkında çalışmalar yapmak, görüş ve öneriler oluşturarak bunları yönetim kuruluna sunmak, ülke ekonomisine katkı sağlamak üzere yönetim kurulu tarafından havale edilen konuları değerlendirmek, kurul üyelerinin önerdikleri ve ilgili kuruluşlardan intikal eden konuları değerlendirerek görüş oluşturmak ve bu konularda raporlar hazırlamak olduğunu dile getirdi. Bölgedeki ticari, sinai ve ekonomik gelişmeleri izlemek, bu konuda oda organlarını bilgilendirmek, ekonomik, sinai ve ticari kalkınmaya katkı sağlayacak görüşler oluşturmak, mevcut çalışmaları izlemek ve değerlendirmek gibi birçok görevleri bulunduğunu belirten Karamehmetoğlu, RTSO Yüksek İstişare Kurulu Toplantısının hayırlara vesile olmasını diledi ve katılımlarından dolayı kurul üyelerine teşekkür ederek kurul üyelerine söz verdi.

Yüksek istişare kurulu üyeleri söz alarak görüş ve önerilerini bildirdi. Rize’nin turizme yoğunlaşması gerektiğinin vurgulandığı toplantıda ilimizde gerçekleştirilen yatırımların turizme katkısı masaya yatırıldı. Bu projelerin bir an önce tamamlanması için sıkı bir şekilde takip edilmesi gerektiği değerlendirilen toplantıda özellikle Ovit Tüneli projesinin içerisinde bulunduğu Rize-Mardin Sevgi Yolu projesinin tüm ayakları ile tamamlanması, Organize sanayi bölgesinin verimli bir şekilde çalışabilmesi için Doğu Karadeniz Endüstriyel Merkezi (Lojistik Merkez) Projesinin hayata geçirilmesi gerektiğinin vurgulandığı toplantıda Havalimanı Projesi inşaatının devam ettiği süreçte yaz turizmine destek verecek ve turizmi 12 aya yayacak Kış turizmi için yapılacak olan 11+1 Ayder Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan kayak merkezleri ve Ayder Kentsel dönüşüm projesinin hız kazanması gerektiği değerlendirmesi yapıldı. Toplantıda turizme nitelik kazandırılması adına çay ile turizmin birleştirildiği projeler üretilmesi gerektiği, ilimize gelen turistlerin şehir merkezlerinde zaman geçirecekleri alanlar oluşturulması gerektiği, kültür turizminin yanına kongre turizmi vb. farklı alternatiflerin eklenmesinin, Batum gibi gezi alanları ile tur içeriğinin zenginleştirilmesi gerektiği vurgulandı. Turizmde özellikle hizmet sektöründe niteliğin arttırılacağı faaliyetlerde bulunulması gerektiği ifade edildi.

Toplantıda söz alan kurul üyelerinin vurguladığı bir diğer konu ise Samsun Sarp Demir Yolu Projesi oldu. Özellikle Samsun’dan Sarp’a tüm Doğu Karadeniz illerini kapsayan bu projenin üzerinde durulması gerektiği değerlendirmesi yapıldı. Bölgemizde gerçekleştirilen ihracata büyük oranda katkı sağlayacağı ifade edilen

toplantıda Ovit Tüneli ve havalimanı projelerinde olduğu gibi yoğun lobi çalışması ile gerçekleştirilebilecek olan Demiryolu projesinin turizm ve ticarette bölgeyi bir üst seviyeye çıkarabileceği ifade edildi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı Sonuç Bildirgesi;

Toplantıda alınan tavsiye niteliğindeki kararların Rize kamuoyunun ortak beklentileri olduğu tespitinden hareketle, Rize’de gerçekleştirilmesi planlanan yeni projelerin birlik ve beraberlik içerisinde ortak payda dâhilinde planlanması gerektiği, İlimizde devam eden projelerin hızlandırılması, kurumlar arası diyalog ve ekip ruhu ile birlikte hareket edilmesi gerektiği vurgulandı. Kurul üyelerince hazırlanacak proje, öneri ve fikirlerin Şubat ayı sonuna kadar Kurul sekretaryasına iletilmesi ve yapılacak çalışma sonucunda, bir sonraki toplantı gündeminin Kurul başkanı tarafından hazırlanmasına karar verildi. Haber: Bayram Ali Kavalcı-

IMG_2603-1.jpg

YORUMLAR