Reklam

OKUNMASI GEREKEN KISSADAN BİR HİSSE

OKUNMASI GEREKEN KISSADAN BİR HİSSE

OKUNMASI GEREKEN KISSADAN BİR HİSSE
17 Mart 2019 - 18:40

Yaşlı adamın biri eşini kaybedince, yalnızlığına çare olur ümidiyle oğlunun ve gelinin yanına sığınır. Önceleri oğlu ve gelini onu iyi karşılar, ilgi gösterirler. Ancak zamanla yaşlı adamın sağlığı iyice bozulur ve artık kendini bakamaz hale gelir. Gelini bir süre bakımını yapar. İyice elden ayaktan düşen yaşlı adamın bakımı zor hale gelince gelin şikayet etmeye başlar. Sürekli eşine babasını alıp uzak bir yere götürmesi için baskı yapar. Yaşlı adamın oğlu bu fikre başta itiraz etse de eşinin ısrarına ve şikayetlerine boyun eğmek zorunda kalır.

Bir sabah erkenden kalkar, babasını da kaldırır. Babasına onu pikniğe götüreceğini söyler. Yaşlı adam evden çıkıp gezmeye gideceğini sandığından çok sevinir. Baba oğul beraberce yola koyulurlar. Şehrin iyice dışına çıkarlar ve dağlara doğru giderler. Oğlu bir yeri gözüne kestirir ve babasına burada duralım der. Ancak babası bu yeri beğenmez. Biraz daha ilerlemek ister. Biraz daha giderler ve dururlar. Ancak yaşlı adamın burası da hoşuna gitmez. Artık iyice kızan oğlu, neden devam etmek istediğini sorar. Yaşlı adamın verdiği cevap oldukça manidardır. Acıyla gülümseyerek şöyle der:

‘’Beni ilk bırakmak istediğin yer, babamın babasını bıraktığı yerdi. Sonraki yer, benim babamı bıraktığım yerdi. Sonraki yerde durmayıp devam etmek istememin sebebi ise torunumun seni nereye bırakacağını merak etmemdi.’’ der.

Not: 6 yıldır yatakta yatan demans hastası olan muhtereme anneme, bir evladı, bir annesi gibi bakıp 24 saat hizmet veren çok muhtereme refikam Selma hanımefendiden, Alla-ü tela binlerce razı olsun. Ve Allah-ü tela razı olsun seni doğuran muhtereme annenden (kayınvalidem) ve de rahmetli muhterem babandan

YORUMLAR