Reklam

Kitap kurdu öğrencilere ödülleri verildi

Kitap kurdu öğrencilere ödülleri verildi

Kitap kurdu öğrencilere ödülleri verildi
19 Mart 2019 - 19:07

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3’üncüsü düzenlenen Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nda dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kitap sevgisinin, kültürün ve bilimin kalıcı hale gelmesindeki önemine değindi.

Trabzon’da bir gelenek haline getirdikleri Kitap Okuma Yarışmasının 3’üncüsünü 12 bin 213 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirdiklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Öğrencilerimiz yaz boyunca okudukları kitaplar üzerinden sınava tabi tutuldu. Ben Trabzon’umuzda önemli başarılara ulaşan Milli Eğitim camiamıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Liselere Giriş Sınavı’nda Trabzon’umuzu Türkiye birincisi yaptılar. Üniversiteye Giriş Sınavı’nda Trabzon’umuz ilk 10’a girdi. İl Milli Eğitim Müdürümüze, ilçe milli eğitim müdürlerimize ve öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varlar” diye konuştu.

Trabzon’da Kitap Okuma Yarışmasını, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için başlattıklarını belirten Gümrükçüoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız gençlerin kitap okuma alışkanlığı kazanmasına özel önem veriyor. Bunun için Millet Kıraathanelerini açıyor. Millet Kıraathanelerini bizim yaşayışımızın gündemine getiren Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunu hafife almaya kalkanlar oldu. Çünkü tarihimizi bilmiyordular. Kıraathaneyi tavla oynanan, iskambil oynanan kahvehane zannettiler. Hâlbuki ismi üstünde kıraat okumaktan geliyor, hem de adabına uygun okumaktan geliyor. Şehrimizdeki ilk Millet Kıraathanesini Trabzon Botanik bünyesinde dün hizmete açtık. Gençlerimiz, öğrencilerimiz, insanlarımız orada güzel bir ortamda kitaplarını okuyacak, derslerini çalışabilecek. Çağ artık bilim çağı. Geleceğimizi bu çocuklarımız tayin edecek” ifadelerini kullandı.

BU BAŞARIDA BAŞKANIMIZIN BÜYÜK PAYI VARDIR

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise Başkan Gümrükçüoğlu’na eğitime olan katkılarından ötürü teşekkür etti. Aktaş, “Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde 5’inci yılımı tamamladım, 6’ıncı yılındayım. Eğitim adı altında Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızdan hangi talepte bulunduysam ‘başüstüne’ diyerek imkânlarını seferber etmiştir. Eğer

bugün Trabzon, liseye yerleştirmede 1’inci olmuşsa, üniversiteye yerleştirmede ilk 10’a girmişse bunda alın teri, akıl teri, emeği olan öğretmenlerimiz kadar emeği olan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Bunu ifade etmekten onur duyuyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin geleceğine katkı sunduğu için kendisine minnettarız” şeklinde konuştu.

Programda Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3’üncüsü düzenlenen Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

YORUMLAR