Reklam

DR.M.NACİ YALÇINKAYA

DR.M.NACİ YALÇINKAYA

DR.M.NACİ YALÇINKAYA
15 Ocak 2018 - 13:16

1961 Of Trabzon doğumluyum.7 Çocuklu bir ailenin 5. çocuğuyum. Anam okur-yazar olmadığı halde arif bir kadındı. Babam terzilik yapan, sosyal-siyasal hayatın içinde olan sözü dinlenir bir esnaf idi. Okur-yazar olmayan anam ve ilkokul diplomasını sonradan alan babam, 7 çocuğunun 4’üne Üniversite eğitim yaptıracak kadar feraset sahibi bir kişiliğe sahiptiler. Her ikisine de Allahtan rahmet diliyorum.

İlkokulu köyümde ,Devlet Parasız yatılı sınavlarını kazandığım için orta öğretimimi Trabzon Lisesi pansiyonunda yatılı öğrenci olarak okudum. Ülkemize çok sayıda insan yetiştiren TRABZON LİSESİNDEN sonra yine Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdim. Evliyim ,3 erkek evladımız var. İkisi  İnşaat Mühendisliği Fakültesini  , diğeri de Hukuk fakültesini bitirdi. Akademisyenliği çok sevmeme rağmen  o günün şartları gereği birinci basamak hekimliğinde karar kıldım. Konya’da 3 yıl görev yaptıktan sonra  Kdz.Ereğli’ye tayin oldum.1999  yılında da devlet memurluğundan istifa ettim.

1995 yılında Türkiye’de ilk kez Kdz.EREĞLİ AİLE HEKİMLİĞİ SAĞLIK MERKEZİNİ kurdum. 

Ayrıca henüz ülkemizde ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI ile ilgili hiçbir mevzuat yok iken ;

1-1996 yılında o günün şartları gereği AİLE HEKİMLİĞİ SAĞLIK MERKEZİMİZİ  POLİKLİNİĞE çevirdim.

2-112 Hizmetleri ülke gündeminde yok iken 2000 yılında TAM DONANIMLI ÖZEL BİR AMBULANSI Kdz.EREĞLİ ve bölge halkının hizmetine  sundum.2004 yılında da ÖZEL AMBULANS SERVİSİ kurdum.

Özel sağlık sektöründeki hızlı gelişim gereği kuruluşumuzu TIP MERKEZİ’ne  çevirerek hizmete devam ediyorum. Özet olarak bölgemize 25 yılI aşkın bir süredir ÖZEL SAĞLIK hizmeti vermekteyim

Bu dönemde sürekli olarak siyasi ve sosyal hayatın içinde oldum. Ortaokul yıllarımdan bu güne ülkemizin MESELELERİNE kafa yoran biri olarak Kdz.EREĞLİ’de;

i-Bir çok sivil toplum kuruluşunun kurucu ,yönetici ve başkanlık yaptım.

ii-AK PARTİ ilçe yönetimi dahil siyasetin içinde aktif bulundum.

2013-2018 yılları arasında  Kdz.Ereğli TİCARET SANAYİ ODASI MECLİS ÜYESİ olarak görev yaptım. Halen Kdz Ereğli TSO’da DİSİPLİN KURULU üyesiyim.

 Hayatını hedefleri doğrultusunda yaşayan bir insanım. Şunu çok açıklıkla söyleyebilirim ki  SİYASİ MAKAM  anlamında (belediye başkanlığı ,milletvekilliği aday adayı olmadan önce de) hiçbir zaman bir hedefim olmadı. Siyaset ve STK ları hizmet merkezli  gördüğüm için bu makamları kendime hedef olarak seçmedim.

YORUMLAR