Reklam

ÇAYKURSPOR RAFTİNG TAKIMLARI VAN-ÇATAK’TAN ŞAMPİYON DÖNDÜ

ÇAYKURSPOR RAFTİNG TAKIMLARI VAN-ÇATAK’TAN ŞAMPİYON DÖNDÜ

ÇAYKURSPOR RAFTİNG TAKIMLARI VAN-ÇATAK’TAN ŞAMPİYON DÖNDÜ
20 Eylül 2018 - 21:20

Van'ın Çatak ilçesinde düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonası'nın 3'üncü ayak yarışları sonucunda, Çaykurspor Rafting Kulübü U19 (Bay) ve U23 (Bay) takımları yarışmanın, Türkiye Şampiyonu birincisi olarak Rize’ye döndüler.

Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından Kato Dağı'nın eteklerinde bulunan Çatak ilçesindeki düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonası'nın 3'üncü ayak yarışmalarına 59 takımdan 450 sporcu yarıştı. Sprint yarışlarında, 19 yaş altı kadın ve erkekler, 23 yaş altı kadın ve erkekler, açık yaş kadın ve erkekler ile açık yaş karma branşlarında 59 takım, 300 metrelik zorlu parkurda kürek çekti.

Yarışmaya katılan takımlar 300 metrelik zorlu parkurda kürek çekerek birinci gelmek için kıyasıya mücadele etti. Yarışmada dereceye giren takımların ödülleri verilirken, yarışma sonucunda yapılan puanlamada, U19 ve U23 klasmanında, Çaykurspor Rafting Kulübü, U19 Bay takımı ve U23 Bay takımı Türkiye şampiyonu oldular. U19 Şampiyonasının 2. takımı Rize’nin bir diğer Rafting takımı olan, Rize Spor Kulübü oldu. Yarışmanın 3.cülüğünü ise Hakkâri Cilo Spor Kulübü kazandı.

Çaykurspor Rafting kulübü takımı diğer bir yarışma klasmanı olan, U23 Bay yarışmalarında da Türkiye 1.cisi Şampiyonluk kupasını Rize’ye ve kulübüne kazandıran başarılı takım oldu. Bu klasmanda Düzce Belediye spor kulübü şampiyonanın 2.cisi, Van Çatak Belediye spor takımı ise şampiyonanın 3.cüsü oldu.

Çaykurspor Rafting takımı Teknik Direktörü Rıza AVCI, “Ülkemizin bir başka güzel şehri olan Van ili Çatak ilçesi coğrafyasında ilk kez Türkiye’nin genelinden 59 takımın Çatak çayında büyük bir sevgi ve dayanışma içerisinde yarıştığı, Rafting Türkiye şampiyonası üçüncü ayak yarışmalarında, Çaykurspor U19 / U23 takımlarımız Türkiye Şampiyonası birinciliğini, ülkemiz, Rize’mize ve ÇAYKUR’umuza kazandırmanın sevincini sporcularımızla birlikte yaşamaktayız. Bu yarışmalarda bizlere her türlü maddi ve manevi desteği sağlayan, Çaykur Genel Müdür Vekili sn. Yusuf ziya ALİM’e, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ile Rafting As Başkanlığına şahsım ve sporcularımız olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

YORUMLAR