Reklam

“Ankapark sadece başkentimizin değil, tüm Türkiye’nin gurur sembollerinden biridir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankapark “Wonderland Euroasia” Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Toplam büyüklüğü 1 milyon 300 bin metrekareye varan Ankapark, sadece Başkentimizin değil, tüm Türkiye’nin gurur sembollerinden biridir” dedi.

“Ankapark sadece başkentimizin değil, tüm Türkiye’nin gurur sembollerinden biridir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankapark “Wonderland Euroasia” Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Toplam büyüklüğü 1 milyon 300 bin metrekareye varan Ankapark, sadece Başkentimizin değil, tüm Türkiye’nin gurur sembollerinden biridir” dedi.

“Ankapark sadece başkentimizin değil, tüm Türkiye’nin gurur sembollerinden biridir”
20 Mart 2019 - 17:47

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da yapımı tamamlanarak hizmete sunulan Ankapark “Wonderland Euroasia”nın açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende bir konuşma yaptı.

 

 

“ANKAPARK, AYNI ZAMANDA ÇEVRE DOSTU BİR PROJE”

Bugünlerde hem illerde seçim mitinglerini gerçekleştirdiğine hem de tamamladıkları eserlerin açılışlarını yaptıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta İstanbul’da Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı’nı, 3 bin 704 yatak kapasiteli Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ni ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun tamamlanan iki kısmını açtıklarını hatırlattı.

Hizmet yolculuğunu devam ettirerek bugün de Ankaralıların, özellikle gençlerin ve çocukların hasretle beklediği büyük bir projenin açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam büyüklüğü 1 milyon 300 bin metrekare olan Ankapark’ın, sadece başkentin değil, tüm Türkiye’nin gurur sembollerinden biri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankapark’ın; çocuklar ve yetişkinler için tasarlanmış bin 217 oyuncağı, 120 metre yüksekliğe ulaşabilen dünyanın en büyük ikinci fıskiyesine ev sahipliği yaptığına değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, binlerce araçlık otoparkı, 5 kilometrelik raylı sistemleri, elektrik ihtiyacının belli bir kısmını karşılayan 10 megavatlık güneş enerjisi sistemiyle Ankapark’ın, aynı zamanda çevre dostu bir proje olduğunu ifade etti.

Toplam maliyeti 1 milyar 396 milyon lirayı bulan Ankapark’tan Ankara Büyükşehir Belediye’sinin, kira geliri ve diğer kalemlerde yıllık 50 milyon lira kazanç elde edeceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek olmak üzere, projenin hayata geçmesinde katkısı ve emeği bulunanlara teşekkür etti.

“81 İLİN HER BİRİ, 82 MİLYONUN HER BİR FERDİ İÇİN ÇALIŞTIK”

Fatih Sultan Mehmet’in ‘Bir şehri imar etmekten, halkın kalbini kazanmaktan daha büyük bir mutluluk, hüner yoktur’ şeklindeki veciz ifadesinin, çağlar ötesi kıymete sahip bir tavsiye olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40 yılı aşan siyasi hayatı boyunca hep bu tavsiyenin aydınlığında yürüdüğünü kaydetti.

İnsan hafızasının unutmakla malul olduğunu, kulun fıtratı gereği hata yapmaya, hataya düşmeye müsait olduğunu belirterek kendisinin de zaman zaman eksiğinin noksanının olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm belediye başkanlarıma söylüyorum, bakanlarıma da söylüyorum, şunu iyi bilin; halkımın gönlünü kıran benim de gönlümü kırmış olur. Çünkü biz gönüller kırmaya değil, gönüller yapmaya geldik, böyle çalışacağız” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yapmak isteyip de yapmadığımız, daha hızlı koşmak isteyip de engellere takıldığımız dönemler de oldu. Bürokratik oligarşiden darbeci zihniyete kadar pek çok zorlukla yüzleştik, ama bir an olsun istikametimizi hedeflerimizden, yüzümüzü milletimizden ayırmadık, kapımıza ayrımcılığı, kavgayı, tekebbürü, millete tepeden bakmayı asla yaklaştırmadık” şeklinde konuştu.

Sadece kendilerine oy verenler için değil, 81 ilin her biri, 82 milyonun her bir ferdi için çalıştıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sandıkta verilen görevin hakkını sahada ter dökerek, koşarak, koşturarak ödemeye gayret gösterdik. Sizin güveninizi, sizin emanetinizi, sizin teveccühünüzü boşa çıkarmamak için gece gündüz demeden mücadele ettik” ifadelerine yer verdi.

“BİZİM SİYASETİMİZ BASKI DEĞİL, ÖZGÜRLÜK, DEMOKRASİ SİYASETİDİR”

Siyasetin özünde rekabet ve bir hizmet yarışı olduğunu; yürüttükleri siyasetin kavga değil, kardeşlik siyaseti olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim siyasetimizi nefret değil, sevgi; husumet değil, yürekleri fethetme siyaseti oluşturur. Bizim siyasetimiz baskı değil, özgürlük, demokrasi siyasetidir. Hepsinden önemlisi, bizim siyasetimiz gönül siyaseti, gönülleri kazanma siyasetidir. Çünkü gönle giren her şey göze de hoş gelir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Biz gönül yıkmanın, gönül yapmanın, gönüller kazanmanın derdindeyiz. Biz şehirlerimizi bünyad etmenin, ayağa kaldırmanın gayretindeyiz. Biz ülkemizi 2023 hedefleriyle buluşturup dünyanın en güçlü 10 devletinden birisi yapmanın peşindeyiz. Biz insanımızı birleştirmenin, kucaklaştırmanın, aynı ortak payda etrafında bir araya getirmenin çabasındayız. 31 Mart sonrasında da milletimize projelerimizin dışında en önemli vaadimiz olarak gönül belediyeciliğinin sözünü veriyoruz. 81 vilayetimizin, 922 ilçemizin her birine tevazu, samimiyet ve gayretle hizmet etme sözü veriyoruz.”

“TÜRK MİLLETİNİN EN BÜYÜK GÜÇ KAYNAĞI; KARDEŞLİĞİ, DAYANIŞMASI VE ACILARINI PAYLAŞARAK AZALTMASIDIR”

Türk milletinin en büyük güç kaynağının, kardeşliği, dayanışması ve acılarını paylaşarak azaltması olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu milletin en önemli özelliği yaşadığı onca badireye rağmen her seferinde küllerinden yeniden doğmayı başarmasıdır. Açık söylüyorum, dünyada bu kadar kısa süre içerisinde bizim kadar ağır saldırılara maruz kalıp da ayakta durabilecek bir başka ülke olmamıştır” dedi.

Son altı yıl içerisinde Gezi’deki Sokak teröründen, kanlı darbe girişimine, ekonomik sabotajlardan terör eylemlerine kadar Ankara’nın şahit olmadığı neredeyse hiçbir saldırının kalmadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ancak Ankaralıların onca provokasyona rağmen kardeşliğinden taviz vermediğini, sinip pusmadığını, tehditler karşısında geri adım atmadığını ve ölüm kusan silahlara rağmen hainlere boyun eğmediğini vurguladı.

“Ankaralı kardeşlerim birliğine, beraberliğine, kardeşliğine böyle güçlü bir şekilde sahip çıktıkça önümüzü kesebilecek hiçbir güç yoktur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlardan 31 Mart’ta sandıklara gitmeyi ihmal etmemelerini istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece Başkentimiz için, sadece şehrimiz için değil aynı zamanda ülkemizin geleceği için, milletimizin istikbali için, evlatlarımızın huzuru içinde bunu yapmalıyız. Çocuklarımız için sandıklara sahip çıkmalıyız. Huzurumuz için sandıklara sahip çıkmalıyız. Ülkemizin istikrarı için sandıklara sahip çıkmalıyız. Demokrasimizin güçlenmesi için sandıklara sahip çıkmalıyız. Ankara’nın kalkınma yolculuğunu kesintiye uğratmamak için sandıklara sahip çıkmalıyız. On binlerce kilometre öteden milletimize tehdide yeltenen müstevlilere hak ettikleri cevabı vermek için sandıklara sahip çıkmalıyız.”

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ortak hareket ettikleri Milliyetçi Hareket Partisi’yle Cumhur İttifakı’nı kurduklarını, 24 Haziran seçimlerinden de ittifak olarak alınlarının akıyla çıktıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ittifakı nasıl kurduklarını, partilerinin hangi şartlar altında bir araya geldiğini, hangi adayları destekleyeceklerini açıkça millete ilan ettiklerini hatırlattı.

Bu sürecin milletin huzurunda ve gözü önünde gerçekleştiğine, ittifakın her aşamasına milletin şahit olduğuna, aldıkları kararları ve vardıkları mutabakatı 82 milyonla şeffaf bir şekilde paylaştıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Peki, biz bu böyle hassas davranırken muhalefet ne yaptı? Onlar da gittiler matruşka ittifakı kurdular” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİMİZİN BASİRETİNİ, FERASETİNİ HAFİFE ALAMAZSINIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Bu ittifak da zahirde iki partiden teşekkül ediyor; ancak ittifakın içine daldıkça tıpkı matruşka gibi içinden bölücüler çıkıyor, marjinaller çıkıyor, Taksim’de ezanı ıslıklayan edepsizler çıkıyor. İttifakı deştikçe içinden Pensilvanya’nın ve Kandil’in uzantıları çıkıyor. İttifakın önünü, arkasını araştırdıkça, ortaya çıkar ağları, menfaat şebekeleri çıkıyor. İttifaka dikkatli bir şekilde bakınca ortaya bölücü örgütün uzantılarıyla yapılmış kirli, kanlı pazarlıklar çıkıyor. Bu ittifakta herkes var; ama sadece millet yok, milletin iradesi yok. Bu ittifakta her şey var; ama samimiyet yok, şeffaflık yok. Bu ittifakta her türlü alengirli işlere yer var; ama doğruluğa, dürüstlüğe yer yok. Bu ittifakta bölücü heveslere tahammül var, ama vatanperverliğe, milliyetperverliğe tahammül yok. Bay Kemal ve hanımefendi ilk günden itibaren ittifakın gerçek patronunun asıl ortağının kim olduğunu gizlemeye özellikle dikkat ettiler. Bölücü örgüt sempatizanı yüzlerce kişiye CHP rozetleriyle, CHP kamuflajıyla belediyelere sızdırma girişimlerini inkar ettiler. Kafasını kuma gömen devekuşu misali kendileri konuşmayınca, yok sayınca inkar edince milletin de gerçeği görmeyeceğini zannettiler. Ancak, geçen hafta ittifakın gizil ortağı, asıl patronu çıktı ve postayı koydu.”

Bölücü terör örgütünün güdümündeki partinin eş başkanının; bir TV programında, millet ittifakının Ankara ve İstanbul adaylarının, HDP’nin oylarıyla seçileceğini bilmeleri gerektiği yönündeki ifadelerinin video görüntüsünü vatandaşlara izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eş başkanın bu postasından sonra Bay Kemal ile hanımefendinin tabi elleri ayaklarına dolandı. Ne Ankara’daki adayları ne de İstanbul’daki adayları, ne de diğer illerdeki adayları meydana çıkıp da bu nobran dile gıklarını bile çıkaramadılar, hayır diyemediler. Birbiriyle çelişen, birbirini yalanlayan üç beş cümle dışında eş başkana cevap dahi veremediler. Ağızlarının paylarını aldılar, eş başkan karşısında mum gibi oldular” değerlendirmesinde bulundu.

Hazreti Mevlana’nın ‘Ya olduğun gibi görün, ya göründüğü gibi ol’ sözüne atıfta bulunarak, söz konusu parti liderlerinin ne oldukları gibi görünebildiğini ne de göründükleri gibi olabildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili parti liderlerinin, kendisine saldırarak, hakaret ederek ve sürekli iftira atarak kalan 10 günü kurtarabileceklerini düşündüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Oysa Ankara’da ve Türkiye’de Pandora'nın Kutusu açılmıştır, kimin ne olduğunu biliyoruz. Millet bu oyunu gördü, tezgâhın şifrelerini çözdü. Artık olanı olmamış sayamazsınız, hakikati hakaretle örtemezsiniz, gerçeği yalanla kapatamazsınız, güneşi balçıkla sıvayamazsınız. Kirli iş birliklerinizi, kanlı pazarlıklarınızı artık saklayamazsınız. Ankara’da çevirdiğiniz dolapları bu milletin gözünden artık kaçıramazsınız. Kelime oyunlarıyla benim Ankaralı kardeşlerimi asla kandıramazsınız. Milletimizin basiretini, ferasetini, hafife alamazsınız ve alamayacaksınız. Siz istemeseniz de, siz gizlemeye çalışsanız da hakikatler er ya da geç, ama mutlaka ortaya çıkacak.”

“BİZ MİLLETİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

CHP’nin Ankara adayanın karşılıksız ve sahte senet davasıyla ilgili devam eden yargı sürecine işaret ederek,  hem millet ittifakı hem bu ittifakın Ankara adayıyla ilgili gerçeklerin ortaya döküldüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün karaladıkları, kanlı bıçaklı oldukları şahıslarla daha düne kadar ne işler çevirdikleri, nerelere gittikleri, ne konuştukları birbirlerine hangi mesajları attıkları tek tek ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Bu skandalın; ‘provokasyon’ deyip bağırarak, sağa, sola çamur atarak kapatılamayacak kadar büyük olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sorulara dürüstçe cevap vermek yerine, kaçmak, gazetecilere saldırmak, mızmızlanmak hiç kimseye bir fayda sağlamaz. Elbette Ankaralı kardeşlerim bunun hesabını sandıkta soracaktır. Benim milletim bu ittifaka ve ortaklarına derslerini sandıkta verecektir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne böyle bir ittifaktan ne de bu ittifakın defolu adayından Ankara’ya bir hayır gelmez. Kendine faydası olmayanın milletine de memleketine de hiçbir faydası olmaz. Biz kimseye bühtan etmiyoruz, kimseye hakaret etmiyoruz, kimseye iftira etmiyoruz; ama gerçekleri de milletimizin bilmesini istiyoruz. Onlar gibi gizli, karanlık iş birliklerine girmiyoruz, biz milletimiz için çalışıyoruz” sözlerine yer verdi.

“ANKARA, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’NİN KALBİDİR”

Gerçekleştirdikleri yatırımlarla, eserlerle, yollar, köprüler ve metrolarla Ankara’ya damgalarını vurduklarını, CHP’nin ve onun zihniyetindeki yandaş meslek odalarının engellemelerine rağmen Ankara’yı Türkiye’ye yakışır bir konuma taşıdıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ankara Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kalbidir. Ankara 15 Temmuz demokrasi destanının karargahıdır. Ankara karanlık işlere bulaşmış ellere teslim edilmeyecek kadar mühim bir şehirdir. Biz de bu anlayışla Ankara’ya en tecrübeli, en başarılı, geçmişi iftihar beratlarıyla dolu arkadaşımızı aday olarak gösterdik” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Ankapark’ın şehre ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, işletme yetkilileriyle konuşup mutabık kaldığını aktararak 31 Mart akşamına Ankapark’ın ücretsiz olarak hizmet vereceğini müjdeledi.

YORUMLAR