Reklam

642. MİMARSİNAN EVLİYALAR GÜNÜNDE...

Birlik ve beraberlik ile kardeşlik bir arada. Melikgazi Belediyesi tarafından düzenlenen Mimarsinan Evliyalar Günü, Mimarsinan Evliyalar Bölgesinde yaklaşık 4 bin kişinin katılımı ile birlik ve beraberlik içerisinde kutlandı.

642. MİMARSİNAN EVLİYALAR GÜNÜNDE...

Birlik ve beraberlik ile kardeşlik bir arada. Melikgazi Belediyesi tarafından düzenlenen Mimarsinan Evliyalar Günü, Mimarsinan Evliyalar Bölgesinde yaklaşık 4 bin kişinin katılımı ile birlik ve beraberlik içerisinde kutlandı.

642. MİMARSİNAN EVLİYALAR GÜNÜNDE...
08 Temmuz 2018 - 18:41

Kayseri Milletvekilli ve Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Ak Parti il Başkanı Fatih Hasyüncü, Ak Parti Melikgazi ilçe Başkanı Gökhan Ülke, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya POLAT, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, meclis üyeleri, muhtarlar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

50 kazanda etli pilav…

50 kazanda, 75 kişilik bir ekip tarafından saat 04:00’de başlayan ve yaklaşık 8 saatlik bir çalışma ile hazırlanan etli bulgur pilavı için 3.500 kg bulgur, 3.000 kg et, 500 litre zeytinyağı, 500 kg tereyağı, 300 kg salça, 250 kg toz biber, 250 kg yaprak biber, 200 kg tuz ve pişirmek için de 10 ton odun kullanıldı. Ayrıca 7.000 adet ayran ve 7.000 adet su da anma gününe gelen katılımcılara ikram edildi.

Evliyalar mezarları başında dualar ile anıldı…

Bir şenlik havası içerisinde kutlanan programda evliyaların mezarları başında dualar ile anıldığını ve Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın verdiği mehter marşları katılımcılar tarafından ilgi ile izlendiğini belirten Başkan Büyükkılıç, “Mimarsinanımızın güzel insanları ile Allah’a şükürler olsun ki bir evliyalar gününde daha bir araya geldik. Namazımızı kıldık, duamızı yaptık. Vatandaşlarımız, Allah dostlarının, evliyaların himmeti ile şifalı olduğuna inanılan pilavı afiyetle yediler. Allah dostları elbette ki bizim birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, dayanışmamıza vesile oluyor. Şehrimizin manevi mimarları olan başta Seyyid Burhanettin Hz.olmak üzere, Davut-el Kayseri, Şeyh İbrahim Tennuri Hz. gibi en önemlisi Melikgazimizin ismini taşıyan Melikgazi Hz. gibi hem gönülleri fethetmiş hem de bu Anadolu topraklarını İslam’a kazandırmış olan bu Allah dostlarına minnet duyuyor, dualar ediyoruz. Huzur içerisinde nice evliyalar gününe erişmeyi temenni ediyor, davetimize icabet eden tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum.”dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise “Tüm Mimarsinanlı hemşehrilerimi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Bu coğrafyada, bu şehirde yaşayan sizler ve bizler çok şanslıyız. Şehrimizin, ülkemizin, Osmanlı İmparatorluğu’nun imarı için çalışan Mimarsinanlar ile gönülleri imar eden evliyalarda bu topraklarda yetişti. Şu an çok ihtiyacımız olan birlik, beraberlik ve dayanışmamıza vesile olan böylesine anlamlı bir etkinlikte bizleri bir araya getiren Başkanımız Memduh Büyükkılıç’a ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Melikgazi Belediyesi’nin her zaman hizmet ve yatırımları ile bölge insanının bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirdiğini ifade eden önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 642. Evliyalar Gününde bizleri bir araya getiren Başkan Memduh Büyükkılıç’a ve ekibine teşekkür ettiğini söyledi.

Pilavların pişirildiği kazanları dolaşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile protokol üyeleri vatandaşlarla sohbet ederek birlikte pilav dağıttı. Hazırlanan pilav, vatandaşların yoğun ilgisi ile kısa sürede tükendi. Etli bulgur pilavını afiyetle yiyen vatandaşlar ise bu geleneğin daha uzun yıllar sürdürülmesini istediler.

Başkan Memduh Büyükkılıç, evliyalar bölgesine gelerek etkinliğe katılan vatandaşların sofralarına da konuk olup muhabbet ederek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR